Doma je doma. Petice k záchraně domácí zdravotní péče v prodejně Dobrodruhá

18. 7. 2019 - 23. 8. 2019 Olomouc Akce pro veřejnost

Chceme, aby nemocní a umírající mohli prožít poslední chvíle svého života v domácím prostředí se svými blízkými. Aby dál využívali domácí péči placenou ze zdravotního pojištění. Nepřipusťme, aby naši blízcí strávili zbytek života za plentou v přeplněných nemocnicích. Petici můžete podepsat v naší charitní prodejně Dobrodruhá až do 24. srpna. Petici s podpisy poté Charita Česká republika předloží poslancům a senátorům Parlamentu ČR.

Charita Česká republika, největší poskytovatel domácí zdravotní péče v Česku, se na konci června neshodla se zdravotními pojišťovnami na financování této oblasti veřejného zdravotnictví pro příští rok. Navzdory předkládání hloubkových analýz, jimiž jsme dokládali, jak moc je celý segment podfinancovaný, nám zdravotní pojišťovny nenabídly podmínky, za kterých bychom dokázali zajistit fungování našich služeb. Pro záchranu domácí péče proto nyní předkládáme občanům petici Doma je doma s cílem přimět politiky zajistit její dostatečné a udržitelné financování. Petici můžete podepsat v charitní prodejně Dobrodruhá na Wurmově 5 nebo on-line. Více informací: Doma je doma. Zachraňme domácí zdravotní péči.

Mgr. Eva Štefková

pracovník tiskového oddělení