Noclehárny

Služba nabízí mužům i ženám bez přístřeší možnost přenocování. Základní možnost přespání a hygieny je doplněna o podporu a pomoc při řešení obtížné sociální situace klienta.

Noclehárna pro muže je otevřena od 18:00 do 7:30 a má kapacitu osmnáct lůžek. Nocleh stojí 20 Kč, je vyžadováno prokázání totožnosti. Přijetí uživatele krizově na dobu do 3 dnů je možné i bez dokladu totožnosti a bez zaplacení poplatku. Služba je poskytována neomezeně, při pobytu přesahujícím 3 měsíce se platba navyšuje na 30 Kč za noc.

Noclehárna pro ženy je otevřena každý den od 18:00 do 7:30 (březen- říjen), popř. od 17:00 do 7:30 (listopad - únor). V obou případech je příjem do 20:00. Při přijetí na noclehárnu pro ženy je třeba zaplatit poplatek za nocleh 25 Kč, po třech měsících využívání noclehárny se poplatek zvyšuje na 30 Kč/noc. Noclehy je možné si i odpracovat. Pokud klientka noclehárnu nikdy nevyužila, popřípadě této služby nevyužívala déle jak tři měsíce, má první tři po sobě jdoucí noci zdarma. V případě akutního onemocnění po domluvě s lékařem a sociálním pracovníkem je možný celodenní pobyt nemocných, který je zpoplatněn 50 Kč/den, v ceně je i 2x denně porce polévky. Kapacita zařízení je 10 lůžek. Uživatelky mají dále k dispozici sociální zařízení (toaleta a sprcha), kuchyňský kout s varnou konvicí, kuřárnu, čisté povlečení a ručník.

Nejsou přijímáni lidé pod vlivem alkoholu nebo jiných psychotropních látek a rovněž lidé, kteří jsou slovně nebo fyzicky agresivní.

leták muži
veřejný závazek muži