Příběhy od srdce

Příběhy od srdce: Kruh lásky se uzavřel
17. září 2021 Příběhy od srdce

Příběhy od srdce: Kruh lásky se uzavřel

Paní Marcela vystudovala střední zdravotnickou školu, po ukončení studia pracovala jako všeobecná sestra v prostějovské nemocnici. S manželem se vzali v roce 1966 a společně vychovali tři děti.

Dalibor: Rád se učím novým věcem
15. září 2021 Příběhy od srdce

Dalibor: Rád se učím novým věcem

V přirozeném prostředí prodejny Dobrodruhá si klienti s duševním onemocněním mohou prostřednictvím výběru práce sami určit potřebnou míru kontaktu s veřejností. Díky provozu obchůdku mají příležitost navazovat a udržovat vztahy jak mezi sebou navzájem, tak s pracovníky Charity. Do provozu prodejny se zapojuje už několik let i Dalibor.

Paní Jarmila: Pokorně všechno přijmout, i to čemu nerozumím
15. září 2021 Příběhy od srdce

Paní Jarmila: Pokorně všechno přijmout, i to čemu nerozumím

Paní Jarmila Chaloupková, která letos oslavila úctyhodných 100 let, se s námi podělila o moudrost svého života. Děkujeme za její slova a k významnému životnímu jubileu přejeme hojnost Božího požehnání!

Pan Jindřich: Narodil jsem se Na Hradě
14. září 2021 Příběhy od srdce

Pan Jindřich: Narodil jsem se Na Hradě

Jeho život je spjat s moravskou metropolí a ulicí Na Hradě. Narodil se v Olomouci ve Vile Primavesi, v jedné z nejcennějších a nekrásnějších staveb vídeňské secese ve střední Evropě. Pokřtěný byl v kostele sv. Michala a na základní školu chodil rovněž Na Hrad.

Richenza Buková: Každá práce pro mě byla vždy výzvou
13. září 2021 Příběhy od srdce

Richenza Buková: Každá práce pro mě byla vždy výzvou

Když Charita v roce 2010 otevřela službu Krizového centra, prošla Richenza Buková výběrovým řízením a šest let pracovala na pozici krizového interventa. Později přešla na pozici vykrývajícího pracovníka napříč všemi službami střediska Samaritán. Loni v květnu nastoupila na místo pastorační asistentky.

V sedle projel Českou republiku. Dnes koně maluje
13. srpna 2021 Příběhy od srdce

V sedle projel Českou republiku. Dnes koně maluje

Pan Čestmír Trnka se vyučil sedlářem a po návratu z vojny pracoval vždy ve stájích nebo na statcích. Později se jeho hlavní živností stalo cestování po hradech a zámcích, kde na hřbetech svých čtyřnohých miláčků vozil děti. Díky tomu projel v sedle celou republiku.