Dobrovolnictví

"Lidé v nouzi nepotřebují až tak moc peníze. Potřebují naše oči, ruce, nohy, srdce..." Matka Tereza

V Charitě Olomouc vítáme pomoc ochotných dobrovolníků, kteří rozšiřují profesionální péči zaměstnanců o další hodnoty, mezi které může patřit čas naplněný pouhou lidskou blízkostí s osamělými, pochopení, prosté bytí s druhým. Dobrovolníci denně pomáhají v jednotlivých sociálních službách Charity Olomouc, zapojují se do organizace kulturních nebo sportovních událostí, angažují se ve sbírkách či pomáhají ze svých domovů prostřednictvím počítače. Jsou právoplatnými členy našeho týmu.

Chcete získat nové životní zkušenosti a navázat nové mezilidské vztahy? Vidět svět lidí na okraji společnosti z jiné perspektivy? Získat pocit naplnění z užitečné práce a zúročit své životní zkušenosti? Nebo poznat jak funguje neziskový sektor?

Chcete-li se stát dobrovolníkem Charity Olomouc, vyplňte prosím tento dotazník, nebo kontaktujte koordinátorku dobrovolnictví: Ing. Milada Malíšková | +420 734 435 448 | dobrovolnictvi@olomouc.charita.cz  Pro dobrovolníky a zájemce o dobrovolnickou činnost je koordinátorka k dispozici každé pondělí od 15:00 do 18:00, středu od  9:00  do 13:00  a  pátek  od 9:00 do 13:00 ve 2. patře Charity Olomouc, Wurmova 5, Olomouc (tramvajová zastávka "U Dómu").

Aktuálně

Vzhledem k situaci COVID 19 se mění i zapojení a vstup dobrovolníků do služeb. Charita Olomouc reaguje na potřebnost. Nákupy seniorům či lidem v karanténě či podobné činnosti jako na jaře v tomto okamžiku na poli Charity Olomouc neprobíhají. Situace se může ale rychle změnit. Informace budeme aktualizovat na tomto místě (viz. přehled jednorázových a opakovaných činností níže).

Je tu podzim, brzy i zima, navíc i s COVIDem 19. Můžete pomoci v některé z činností, kde aktuálně potřebujeme pomoc? Pomůžou třeba i 2 hodiny jednorázově. Můžete-li více, opakovaně nebo pravidelně, budeme moc rádi :-).

Přehled jednorázových akcí nebo činností najdete ZDE, přehled opakovaných nebo pravidelných činností ZDE. Uskutečnění některých činností je nejisté. Situaci vždy upřesníme nahlášeným dobrovolníkům. Chcete-li a můžete pomoci v některé z uvedených činností, vyplňte nám tento dotazník. Aktuální dění dobrovolnictví najdete také na FB stránce Centra dobrovolnictví a materiální pomoci.

Všechny zapojené dobrovolníky budeme informovat o aktuálních opatřeních v rámci mimořádné situace COVID - 19.

docházka dobrovolníci