Soutěž Bochte pro hospic online
2. října 2020 Aktuality

Soutěž Bochte pro hospic online

Olomouc – Máte doma nějaký rodinný recept na moučník, kterému nikdo z rodiny neodolá nebo každý, kdo ochutná, po vás chce recept? Přihlaste se do našeho prvního ročníku soutěže „BOCHTE PRO HOSPIC“. Ze zaslaných receptů s fotografiemi, dle kategorií vybereme ty „nej“ a odměníme je krásnou knihou od známého cukráře Josefa Maršálka s vlastnoručním podpisem autora. Soutěž startuje v Papučový den 7. října a potrvá až do 20. října.

Káva či čaj a k tomu buchta nebo koláč je tradičním pohoštěním českých rodin a obrazem domácí atmosféry. „Tak to zažívají i naši pracovníci, když přicházejí do rodin paliativní péče. Doma upečené buchty a s láskou uvařená káva vytváří atmostéru vzájemného porozumění, které je nutné pro zajištění spolupráce a zvládnutí náročných chvil, které společně prožíváme,“ říká Leona Martinková, vedoucí Hospicové péče Caritas

Buchty a moučníky všeho druhu se pro naše pracovníky staly symbolem návštěv u našich pacientů, a proto vyhlašujeme soutěž ve třech kategoriích o nejlepší recept na moučník.

1. NEJZAJÍMAVĚJŠÍ RECEPT NA MOUČNÍK
  2. NEJHEZČÍ FOTIGRAFIE ZASLANÉ BUCHTY ČI MOUČNÍKU
  3. "NEJ" RECEPT – DLE ONLINE HLASOVÁNÍ

Jak na to?

Upečte svůj oblíbený moučník → vyfoťte ho, aby vypadal co nejlépe → fotku i s receptem zašlete na  e-mail: bochte@olomouc.charita.cz  → čekejte, zda právě váš recept nebo fotka uspěla.

→ Ke každému receptu můžete poslat dvě fotky.

→ Do soutěže můžete poslat až tři recepty na moučníky.

→ Recepty s fotografií můžete posílat od 7. 10. na e-mail bochte@olomouc.charita.cz až do 20. 10. 2020. Příchozí recepty budou postupně zveřejňovány na webu Charity Olomouc a od 21. 10. 2020 bude na webu spuštěno hlasování VEŘEJNOSTI o nejlepší recept (3 kategorie). Hlasovat bude možné do 31. 10. 2020.

→ zároveň proběhne vyhodnocení první a druhé kategorie - NEJZAJÍMAVĚJŠÍ RECEPT NA MOUČNÍK; NEJHEZČÍ PREZENTACE UPEČENÉHO MOUČNÍKU I S RECEPTEM – obě kategorie bude vyhodnocovat tříčlenná komise.

→ 2. 11. budou vyhlášeni vítězové soutěže a zaslána odměna – krásná kuchařka od Josefa Maršálka „Moderní česká cukrařina“ a pro výherce nejhezčí fotky kniha „Péct, milovat a žít“ s vlastnoručním podpisem autora.

Těšíme se na vaše příspěvky!

Charita Olomouc

Recepty zaslané do soutěže Bochte pro hospic online můžete shlédnout ZDE.

Mgr. Věra Leona Martinková

vedoucí střediska zdravotních služeb