Dobrodruhá tvoří nové příběhy už dva roky
16. června 2020 Aktuality

Dobrodruhá tvoří nové příběhy už dva roky

Olomouc – Prodejna Dobrodruhá, která dává lidem a věcem novou šanci, funguje v centru Olomouce již dva roky. Své druhé narozeniny letos směřuje přímo do své prodejny, kde účastníkům v pátek 19. června nabídne květinový workshop a představí vernisáž umělecké značky Glory Box. Součástí narozeninových oslav bude koncert olomoucké písničkářky Elišky Rohánkové.

Program startuje v 16:00 společným přípitkem a pokračuje květinovým workshopem, kterým návštěvníky provedou Nela a Martina z olomouckého ekologického květinářství Ketke. „V rámci workshopu si účastnice vyrobí květinový hřebínek do vlasů, který si mohou odnést domů. Výtěžek ze vstupného na workshop podpoří služby střediska pro lidi s duševním onemocněním,“ přiblížila sociální pracovnice a vedoucí prodejny Kateřina Steinerová.

Vernisáž brněnské umělkyně Pavlíny Boxanové, která tvoří pod uměleckou značkou Glory Box, zahájí Dobrodruhá v 17:45. „Tvorba je charakteristická kontrastními černobílými kresbami vycházejícími ze stylu doodleart. Umělkyně obrázky otiskuje nejen na papír, ale i na zdi. V Dobrodruhé bude možné zakoupit plakáty s jejími obrazy i originální dětskou knížku Kuřecí kluk od autorky Blanky Fišerové, kterou Pavlína ilustrovala. Autorské originály značky Glory Box ozdobí interiér Dobrodruhé a Bistré krávy a budou k vidění až do konce července.

„V 18:00 vystoupí písničkářka Eliška Rohánková a svým osobitý hlasem v kombinaci s kytarou zaplní prostory prodejny Dobrodruhá. Na domácí scéně působí už nějakou dobu, veřejnost ji dříve mohla potkat třeba na akci Skautského institutu v Olomouci,“ doplňuje Kateřina Steinerová. Program narozeninových oslav zakončí již tradiční a oblíbená tombola, ve které se návštěvníci mohou těšit na spoustu krásných cen, včetně těch, které vznikají pod rukama klientů v keramické dílně Domu sv. Vincence. Část z nich v prodejně Dobrodruhá dlouhodobě působí v rámci Sociálně terapeutické dílny.

Přihlášení na workshop

Program:

16:00 – slavnostní zahájení
16:30 – květinový workshop (Ketke)
17:45 – vernisáž Pavlíny Boxanové
18:00 – koncert Elišky Rohánkové