Charita Olomouc získala nový vůz pro mobilní hospicovou péči
30. července 2020 Aktuality

Charita Olomouc získala nový vůz pro mobilní hospicovou péči

Současná epidemie virové nemoci COVID-19 ukazuje, jak zranitelný je systém zdravotní a sociální péče u nás a jak velký význam má poskytování mobilních služeb. Z toho důvodu se ŠKODA AUTO a.s. rozhodla podpořit darem 100 vozů ŠKODA Octavia terénní sociální a zdravotní služby, které zajišťují péči o nemocné lidi v domácnosti a nasazovali se i během nouzového stavu. Díky vyhlášenému grantu získala jeden z vozů i služba zdravotní a hospicové péče Charity Olomouc.

Cílem grantového programu bylo rozdělit mezi 100 pomáhajících organizací 100 vozidel značky ŠKODA AUTO, a tím přispět ke zvýšení dosahu zdravotnických a sociálních služeb. "Jedna právnická osoba měla příležitost získat v grantovém programu jedno vozidlo. Podmínkou bylo, že vůz musí být využit pro převoz klientů a pacientů nebo pro dopravu pracovníků za potřebným klientem či pacientem. Díky novému autu tak budeme moci rozšířit kapacitu našich služeb,“ přiblížila Leona Martinková, vedoucí Hospicové péče Caritas a Střediska zdravotních služeb Charity Olomouc.

Charita Olomouc získala pro mobilní hospicovou péči nový vůz