Azylové domy - Azylový dům pro muže

Provozní doba

Provoz funguje nepřetržitě.

Oblast působnosti

Azylový dům nabízí mužům bez zázemí možnost ubytování až na jeden rok. Mají tak možnost postavit se na vlastní nohy a nalézt řešení své sociální situace.

Pro koho je služba určena

Lidé bez domova

Kontaktní údaje

Azylové domy - Azylový dům pro muže

Typ služby
AD pro jednotlivce

Poskytovatel
Charita Olomouc

Kraj
Olomoucký kraj

Způsob poskytování
pobytové

Vedoucí služby
Bc. Alexandr Dvořák

Registrační číslo služby
2031611

Poslání a cíle

Posláním azylového domu Charity Olomouc pro muže je nabídnout podporu a pomoc mužům na Olomoucku v obtížné sociální situaci a bez střechy nad hlavou. Služba poskytuje střednědobé ubytování, odbornou pomoc při hledání vhodných východisek. Její těžiště je v individuálním přístupu, respektu k druhému, k jeho právům, důstojnosti a rozhodnutím. Smyslem služby je řešení životní situace a nabídnutí příležitosti postavit se na vlastní nohy.

Zásady

Je zakázáno konzumovat alkohol či psychotropní látky a přicházet pod jejich vlivem.

Cílové skupiny

osoby bez přístřeší

Další informace

Azylový dům pro muže nabízí ubytování na 3-4 lůžkových pokojích s celkovou kapacitou až 46 lůžek (z toho 15 lůžek je v tzv. sociálních bytech). Na sociální byty si uživatelé mohou podat písemnou žádost, kam jsou vybíráni na základě výběrového řízení. Poplatek za služby činí cca 90 až 120 Kč/den. V zařízení je možné využít nabídku stravy, k dispozici je obyvatelům také kuchyňka a pračka.