Dobrovolnictví má láskyplný rozměr
15. června 2022 Aktuality

Dobrovolnictví má láskyplný rozměr

Nejprve byla maminkou, která posílá své ratolesti na koledu. Dnes Milada Malíšková působí jako koordinátorka dobrovolnictví a stará se nejen o Tříkrálovou sbírku, ale také o další dobrovolnické programy. „Stále mě těší, jak dobrovolníci reagují na nové výzvy,“ přiznává.

Rodačka z Prostějova v dětství toužila po krasobruslařské dráze. „Uchvacovala mě ta krása pohybu,“ uvádí s tím, že hledání oboru ji dovedlo až na vyškovskou vysokou vojenskou školu pozemního vojska. „Ale hodnost nemám, šlo o civilní studium ekonomiky a řízení lidských zdrojů,“ dodává s úsměvem. Po rodičovské dovolené zamířila v roce 2010 do služeb Charity Olomouc, kde pomáhala s projektem věnovanému připravenosti na mimořádné události a krizové situace.

Posléze mi bylo nabídnuto, abych se zapojila do organizace Tříkrálové sbírky a následně i koordinace dobrovolníků,“ nastiňuje vášnivá hráčka na kytaru, která ráda tráví čas v přírodě a s rodinou. „Je to krásná práce. Vnímám tom i ten láskyplný rozměr, že lidé sami sebe, svůj čas, své oči, uši a ruce darují druhým, jak říká Matka Tereza. O tom je dobrovolnictví a přála bych si, aby se tahle myšlenka dále rozšiřovala,“ zakončuje Malíšková.

Z cyklu Příběhy od srdce: Centrum dobrovolnictví

Foto: Tobiáš Czekaj

Letos si připomínáme 30 let od obnovy Charity na Moravě. Začtěte se postupně spolu s námi do 30 autentických PŘÍBĚHŮ OD SRDCE našich pracovníků, klientů a dobrovolníků.

Malíšková 1 (1)