Noclehárna pro muže

Adresa

Wurmova 588/5, Olomouc 77900

Provozní doba

Noclehárna pro muže je otevřena denně od 18:00 do 7:30.

Oblast působnosti

Pro koho je služba určena

Lidé bez domova

Kontaktní údaje

Noclehárna pro muže

Typ služby
Noclehárny

Poskytovatel
Charita Olomouc

Kraj
Olomoucký kraj

Způsob poskytování
ambulantní

Vedoucí služby
Bc. Alexandr Dvořák

Registrační číslo služby

Poslání a cíle

Posláním noclehárny Charity Olomouc je především poskytnutí přespání a hygienického zázemí mužům na Olomoucku v obtížné sociální situaci a bez střechy nad hlavou. Služba dále nabízí odbornou pomoc při hledání vhodných východisek a její těžiště je v individuálním přístupu, respektu k druhému, k jeho právům, důstojnosti a rozhodnutím.

Zásady

Nejsou přijímáni lidé pod vlivem alkoholu nebo jiných psychotropních látek a rovněž lidé, kteří jsou slovně nebo fyzicky agresivní.

Cílové skupiny

osoby bez přístřeší

Činnosti

pomoc při osobní hygieně nebo poskytnutí podmínek pro osobní hygienu, poskytnutí přenocování, poskytnutí stravy nebo pomoc při zajištění stravy, poskytnutí ošacení, psychosociální poradenství

Další informace

Služba nabízí mužům bez přístřeší možnost přenocování. Základní možnost přespání a hygieny je doplněna o podporu a pomoc při řešení obtížné sociální situace klienta. Noclehárna pro muže je otevřena od 18:00 do 7:30 a má kapacitu osmnáct lůžek. Nocleh stojí 20 Kč, je vyžadováno prokázání totožnosti. Přijetí uživatele krizově na dobu do 3 dnů je možné i bez dokladu totožnosti a bez zaplacení poplatku. Služba je poskytována neomezeně, při pobytu přesahujícím 3 měsíce se platba navyšuje na 30 Kč za noc.