Těší mě důvěra klientů
6. června 2022 Příběhy od srdce

Těší mě důvěra klientů

„Už od dětství jsem chtěla každému pomáhat. Původně jsem toužila být ošetřovatelkou zvířat, ale dospíváním mě víc a víc lákalo pomáhat lidem,“ přiznává Kristýna Dostálová, která dnes pracuje jako sociální pracovnice a stará se o rodiny s dětmi v tíživých situacích.

Rodačka z Ostravy strávila dětství na železnici, kde oba její rodiče pracovali. „Tam jsem si zamilovala cestování, projeli jsme společně kus světa,“ vzpomíná vášnivá fanynka sci-fi, která zamířila do Olomouce studovat sociální práci. „Tady jsem poznala svého manžela a později jsme se tady i usadili,“ nastiňuje s tím, že nejprve pracovala na Úřadu práce a posléze sbírala zkušenosti s pomocí rodinám v jedné ze sociálních poraden.

Trojnásobná maminka zamířila do řad Charity Olomouc před pěti lety. „Po všech stránkách jsem spokojená. Máme tu opravdu skvělý a otevřený kolektiv,“ doplňuje a jedním dechem dodává, že velkým povzbuzením je pro ni získaná důvěra klientů. „Lidé se nám postupně otevírají a vkládají do nás důvěru, což je skvělé. Skrze ni jim můžeme nabídnout skutečně bezpečný přístav,“ zakončuje.

Z cyklu Příběhy od srdce: Středisko pro rodiny a děti

Foto: Tobiáš Czekaj

Letos si připomínáme 30 let od obnovy Charity na Moravě. Začtěte se postupně spolu s námi do 30 autentických PŘÍBĚHŮ OD SRDCE našich pracovníků, klientů a dobrovolníků.

foto do clanku