Nemám typický pracovní den, a to je to, co mě na mé práci baví
26. října 2021 Příběhy od srdce

Nemám typický pracovní den, a to je to, co mě na mé práci baví

Pochází z Jesenicka, kam se dodnes ráda vrací. Po studiu na zdejším gymnáziu se Alena Bendová přesunula do Olomouce, na Univerzitě Palackého vystudovala sociální práci a pedagogiku a v současné době ji můžete potkat v charitní prodejně Dobrodruhá, kousek od filosofické fakulty.

Pro Charitu pracuje od roku 2004. „Jako sociální pracovnice provázím klienty s duševním onemocněním celou sociální službou. Mapuji jejich potřeby, aby se zlepšovali, posouvali, pracovali na sobě, posilovali si sebevědomí a pracovní dovednosti. Nemám typický pracovní den, žádné stereotypy, a to je to, co mě na mé práci baví. Každý klient je jiný, má jiný příběh. Je to hodně flexibilní a nikdy nevíte, jak to vlastně bude,“ říká o své práci a dodává: „Dává mi smysl být s lidmi nejen v roli sociálního pracovníka, protože s některými se znám už skutečně dlouho a za tu dobu k nim mám určitý vztah.

Vyrostla v učitelské rodině a sama s učitelstvím dle svých slov chvíli koketovala. Ráda čte a od dětství ji baví šití, kterému věnuje svůj volný čas, pokud ho zrovna netráví s rodinou.

Z cyklu Příběhy od srdce: Středisko psychosociální pomoci
Foto: Ondřej Pokorný

Letos si připomínáme  let od obnovy Charity na Moravě. Začtěte se postupně spolu s námi do autentických PŘÍBĚHŮ OD SRDCE našich pracovníků, klientů a dobrovolníků.