Děkujeme všem dárcům, kteří přispívají do sbírky
25. března 2020 Aktuality

Děkujeme všem dárcům, kteří přispívají do sbírky

Charita Olomouc děkuje všem dárcům, kteří přispívají do sbírky Darem proti následkům koronaviru. Na podporu jedinců a rodin, kteří se v důsledku přijatých opatření proti šíření nemoci COVID-19 ocitli v obtížné ekonomické situaci, se jen za jeden týden sešlo přes 36 tisíc korun.

"Velmi nás těší, že se za tak krátkou dobu našlo mnoho štědrých dárců, kteří přispěli zasláním daru ať už prostřednictvím Darujme.cz, nebo na sbírkový účet Charity Olomouc. Vážíme si důvěry, se kterou nám své peníze naši dárci svěřují, a cítíme odpovědnost za jejich dobré využití," sdělil Petr Prinz, ředitel Charity Olomouc.

Shromážděné prostředky Charita poskytne průběžně lidem na základě sociálního šetření v prokazatelně těžkých životních situacích, které je nutné řešit naléhavě a neodkladně. Kromě finanční pomoci nabízí Charita rovněž materiální pomoc včetně sociálního poradenství. Dopady opatření proti šíření koronaviru, pocítí nejvýrazněji sociálně slabší část obyvatelstva. Jde především o osoby, které jsou odkázány pouze na jeden příjem, což jsou typicky matky samoživitelky. Komplikace však také mohou nastat u lidí ocitajících se v exekucích či ve vícečetných rodinách, zvláště v případech, kdy jeden z rodičů ztratí zaměstnání.

Přispět je možné na Darujme.cz nebo na konto: 115-1405220217/0100, variabilní symbol: 1701. "Dárce, kteří nám zasílají finanční dar přímo na sbírkový účet, prosíme o vyplnění formuláře ZDE. Údaje slouží k vystavení potvrzení o daru a zároveň nám umožní dárcům poděkovat," upřesnila Kristýna Uchytilová, asistentka ředitele Charity Olomouc.

Všem dárcům srdečné díky za projevenou solidaritu a štědrost!

Mgr. Eva Štefková

pracovník tiskového oddělení