Pečovatelská služba pro lidi bez domova - (Domy pro osoby se sníženou soběstačností)

Kde nás najdete

Adresa

nám. Sadové 152/39, Svatý Kopeček 77900

Provozní doba

Oblast působnosti

Domov sv. Anežky poskytuje zázemí pro nesoběstačné osoby starší 18 let, které nemohou svoji nepříznivou sociální situaci řešit vlastními silami a zároveň jim hrozí ztráta přístřeší, v důsledku čehož může dojít k ohrožení na zdraví a životě. Nesoběstačností se rozumí stav, při němž člověk svými silami není schopen zajistit péči o sebe v oblasti hygieny (mytí, problémy s inkontinencí), jídla (nákup potravin, základní příprava stravy, konzumace) a dalších úkonů sebeobsluhy (péče o domácnost a čistotu prostředí, návštěvy lékaře, oblékání, praní apod.).

Pro koho je služba určena

Senioři

Lidé se zdravotním postižením

Rodina, děti, mládež

Hospicová péče, umírající

Typ služby
Pečovatelská služba / CHPS

Poskytovatel
Charita Olomouc

Kraj
Olomoucký kraj

Způsob poskytování
terénní

Vedoucí služby
Bc. Alexandr Dvořák

Registrační číslo služby

Poslání a cíle

Posláním Domova sv. Anežky je podpora a pomoc osobám, které se ocitly bez přístřeší a jejich zdravotní stav vyžaduje péči druhé osoby. V domově působí dvě registrované sociální služby  azylový dům pro osoby se sníženou soběstačností a pečovatelská služba poskytovaná přímo v objektu. Služba umožňuje nemocným lidem bez zázemí důstojně žít a naplňovat své životní potřeby a současně se snaží v co nejvyšší možné míře udržet stávající schopnosti klientů a dále je rozvíjet.

Cílové skupiny

osoby s jiným zdravotním postižením, osoby s chronickým onemocněním

Činnosti

pomoc při zvládání běžných úkonů péče o vlastní osobu, pomoc při osobní hygieně nebo poskytnutí podmínek pro osobní hygienu, poskytnutí stravy nebo pomoc při zajištění stravy, pomoc při zajištění chodu domácnosti, zprostředkování kontaktu se společenským prostředím

Další informace

Pečovatelská služba pro lidi bez domova vykonává činnost primárně v Domově sv. Anežky (nám. Sadové 39, Sv. Kopeček Olomouc) a v Domově sv. Kosmy a Damiána (Wurmova 5, Olomouc).

Poskytujeme péči osobám bez domova se sníženou soběstačností, aby mohli žít plnohodnotný život. Pomáháme klientům s každodenními potřebami, které si nejsou schopni plně zajistit sami z důvodu snížené samostatnosti a soběstačnosti pramenící ze zdravotního, psychického a sociálního stavu.

Cena: 100 Kč za hodinu.

Kapacita: 60 klientů.