Terénní program

Adresa

9:00 - 9:15 na nám. Republiky u kostela Panny Marie Sněžné, Olomouc 77900

Provozní doba

po, út, st, pá: 8:00 - 12:00, 13:00 - 16:00; čt: 9:00 - 12:00, 13:00 - 16:00. Pravidelně nás zastihnete v pondělí, středu a pátek v čase 9:00 - 9:15 na nám. Republiky u kostela Panny Marie Sněžné.

Oblast působnosti

Služba je zaměřena na lidi bez domova, kteří z různých důvodů nevyužívají žádnou sociální službu nebo jsou s nimi v nedostatečném kontaktu.

Pro koho je služba určena

Lidé bez domova

Jiná pomoc

Kontaktní údaje

Terénní program

Typ služby
Terénní programy

Poskytovatel
Charita Olomouc

Kraj
Olomoucký kraj

Způsob poskytování
terénní

Vedoucí služby
Bc. Alexandr Dvořák

Registrační číslo služby

Poslání a cíle

Posláním terénního programu Charity Olomouc je vyhledávání a kontaktování lidí, kteří na Olomoucku žijí na ulici, nebo se pohybují v komunitě lidí bez domova. Současně služba vyhledává také osoby, kterým bezprostředně hrozí ztráta domova, nebo o domov akutně přišli a věnuje jim zvýšenou podporu.
Terénní pracovníci usilují o navázání vztahu důvěry a vzájemného respektu s klienty, snaží se předcházet zhoršení jejich situace a průběžně je motivovat k řešení jejich stavu.

Cílové skupiny

osoby v krizi, osoby bez přístřeší

Činnosti

zprostředkování kontaktu se společenským prostředím, pomoc s orientací v sociálním systému institucí

NÍZKOPRAHOVÝ TERÉN

Služba se zaměřuje na vyhledávání a kontaktování lidí, kteří žijí na ulici nebo se ve skupině lidí bez domova pohybují. Snažíme se je motivovat k řešení jejich tíživé životní situace, a tím předcházet jejímu zhoršení. Poskytovaní služby Terénního programu má jiná východiska než ostatní sociální služby pro lidi bez domova. Terénní pracovníci "nečekají" až je uživatelé požádají o pomoc, ale sami je aktivně vyhledávají a kontaktují (na ulici, ve squatech, zahradních chatkách atp.).

Po, Stř, Pá: 9:00 - 9:15 na nám. Republiky u kostela Panny Marie Sněžné, Olomouc, 779 00

VZESTUPNÁ SPIRÁLA

Služba vyhledává osoby, kterým bezprostředně hrozí ztráta domova, nebo o domov akutně přišli a věnuje jim zvýšenou podporu. Cílem je tyto lidi stabilizovat, aby nedocházelo k dalšímu zhoršení jejich situace.

Každý čtvrtek od 9:00 do 9:45 na adrese 1. máje 820/5, Olomouc, 779 00