Hledáme dobrovolníky. Pomoc dobrovolníků při sbírce je zcela zásadní
18. dubna 2023 Aktuality

Hledáme dobrovolníky. Pomoc dobrovolníků při sbírce je zcela zásadní

Sbírka potravin se uskuteční v sobotu 22. dubna 2023 v době od 8:00 do 18:00. Charita Olomouc zajišťuje sbírku v olomouckém Hypermarketu Globus, nově také v Makru ve Velké Bystřici a v Albertu v Galerii Šantovka. Pomoc dobrovolníků při sbírce je zásadní. Hledáme dobrovolníky pro zajištění převzetí a třídění darů do prodejen v Olomouci.

V loňském roce zabezpečovala Charita předání potravin a drogerie pouze v jednom olomouckém prodejním centru, nyní jde o nárůst o další dvě centra, což vyžaduje větší počet lidí. „Jsme vděčni, že mnozí dobrovolníci se nám na akci hlásí opakovaně, avšak vzhledem k navýšení počtu prodejen máme zatím stále nedostatek lidí. Uvítáme nové zájemce, pomoc dobrovolníků je pro nás podstatná, bez nich není možné sbírku zvládnout," uvedla Milada Malíšková, koordinátorka Centra dobrovolnictví Charity Olomouc.

Človek nemůže vědět, zda někdy nebude potřebovat pomoc sám

Dlouholetá dobrovolnice Jana Miková se účastní Sbírky potravin již podesáté, většinou pomáhá v olomouckém Globusu. „Sbírka potravin je jednou za půl roku, tak to jde, i když časem bych se ráda zapojila do dobrovolnictví intenzivněji. Myslím si, že každý člověk by měl čas od času pomoci lidem, kteří jsou na tom nejhůře,“ sděluje. Paní Mikové dává sbírka potravin smysl. „V dnešní době, kdy je náš život ovlivněn v různých směrech mimořádnými události, je důležité pomáhat. Je čím dál víc lidí, kteří pomoc potřebují, roste chudoba,“ zamýšlí se.

Dobrovolník Michal Hanák pomáhá při Sbírce potravin již čtvrtým rokem. Na sbírce oceňuje, že se prostřednictvím organizací dostanou dary k těm, kteří pomoc skutečně potřebují. „Vidím ve svém okolí dost lidí a organizací, které využívají darů z potravinových bank. A nevím, zda jednou nevyužiju této pomoci třeba i já. Může se to stát snadno,“ podotýká pan Hanák a dodává: „Žasnu, když i důchodci darují třeba hromadu těstovin. Sami nemají nadbytek, ale dají, co můžou. Klobouk dolů."

Zájemci do dobrovolnictví při Sbírce potravin se mohou přihlásit ZDE.

Dobrovolnice Jana Miková