Noclehárna pro muže

Služba nabízí mužům bez přístřeší možnost přenocování. Základní možnost přespání a hygieny je doplněna o podporu a pomoc při řešení obtížné sociální situace klienta.

Noclehárna je otevřena od 18:00 do 7:30 a má kapacitu osmnáct lůžek. Nocleh stojí 20 Kč, je vyžadováno prokázání totožnosti. Přijetí uživatele krizově na dobu do 3 dnů je možné i bez dokladu totožnosti a bez zaplacení poplatku. Služba je poskytována neomezeně, při pobytu přesahujícím 3 měsíce se platba navyšuje na 30 Kč za noc. Nejsou přijímáni ti, kteří jsou pod vlivem alkoholu nebo jiných psychotropních látek.

Kontaktujte nás

Noclehárna pro ženy

Služba nabízí ženám bez přístřeší možnost přenocování. Základní možnost přespání a hygieny je doplněna o podporu a pomoc při řešení obtížné sociální situace klientů.

Noclehárna pro ženy je otevřena každý den od 18:00 do 7:30 (březen- říjen), popř. od 17:00 do 7:30 (listopad - únor). V obou případech je příjem do 20:00. Při přijetí na noclehárnu pro ženy je třeba zaplatit poplatek za nocleh 25 Kč, po třech měsících využívání noclehárny se poplatek zvyšuje na 30 Kč/noc. Noclehy je možné si i odpracovat. Pokud klientka noclehárnu nikdy nevyužila, popřípadě této služby nevyužívala déle jak tři měsíce, má první tři po sobě jdoucí noci zdarma.

V případě akutního onemocnění po domluvě s lékařem a sociálním pracovníkem je možný celodenní pobyt nemocných, který je zpoplatněn 50 Kč/den, v ceně je i 2x denně porce polévky. Kapacita zařízení je 10 lůžek. Uživatelky mají dále k dispozici sociální zařízení (toaleta a sprcha), kuchyňský kout s varnou konvicí, kuřárnu, čisté povlečení a ručník. Nejsou přijímány ty, které jsou pod vlivem alkoholu nebo jiných psychotropních látek a které jsou slovně nebo fyzicky agresivní.

Kontaktujte nás

Noclehárny jsou realizovány v rámci projektu "Vybrané služby sociální prevence v Olomouckém kraji" podpořeného z Evropského sociálního fondu.

SLD - NOCM.PDF
Veřejný závazek NOC-M.pdf