Základní informace k dobrovolnictví

Dobrovolníci Charity Olomouc poskytují pomoc osobám sociálně slabým, zdravotně postiženým, seniorům, příslušníkům národnostních menšin, pomoc při přírodních nebo humanitárních katastrofách, při pořádání sbírkových i kulturních akcí. Dobrovolnictví je nezištná a cílevědomá pomoc poskytovaná dobrovolníkem bez nároku na odměnu.

Vzhledem ke sbírkovému období budeme nové zájemce o dobrovolnictví přijímat až od února. Pokud se chcete do dobrovolnictví na charitě zapojit, můžete vyplnit dotazník (viz odkaz na konci stránky), reagovat na něj však budeme až v únoru. Děkujeme za pochopení.

Pro dobrovolníky a zájemce o dobrovolnickou činnost je koordinátorka dobrovolnictví Ing. Milada Malíšková k dispozici každé pondělí od 15:00 do 18:00, středu od  9:00  do 13:00  a  pátek  od 9:00 do 13:00 ve 4. patře Charity Olomouc, Wurmova 5 (tramvajová zastávka "U Dómu"). Ve sbírkovém období (prosinec – leden) bude koordinátorka domlouvat schůzky s novými zájemci až na únor.

Video o dobrovolnických aktivitách si můžete prohlédnout ZDE.

Sledujte nás také na Facebooku, kde můžete nalézt nejrůznější novinky nejen o dobrovolnictví, ale i další práci Charity Olomouc.

Dobrovolníkům nabízíme získání a rozvoj nových dovedností (empatie, naslouchání), smysluplné vyplnění volného času; získání nových zkušeností, proškolení, možnost účasti na supervizní skupině; možnost dalšího vzdělávání, pojištění při výkonu dobrovolnické služby, vystavení osvědčení o dobrovolnické činnosti a praktické poznání neziskového sektoru.

Od dobrovolníků žádáme samostatnost, kreativitu, dochvilnost, pravidelnost, trestní bezúhonnost.

Do příběhů našich dobrovolníků se můžete začíst ZDE, drobné medailonky - portréty naleznete ZDE.

docházka_dobrovolníci.xlsx

V případě zájmu vyplňte prosím tento dotazník nebo kontaktujte koordinátora dobrovolnictví:
Ing. Milada Malíšková | +420 734 435 448 | dobrovolnictvi@olomouc.charita.cz

Tříkrálová sbírka 2018