Praxe studentů

Zájemcům z řad studentů (a také rekvalifikantům) nabízíme možnost prohloubit si své zkušenosti a vědomosti či získat nové informace a praktické dovednosti.

Praxe, případně náslechy, je možné uskutečnit v sociálních službách i zdravotnických zařízeních Charity Olomouc.

O možnostech praxe je dobré se nejprve informovat u jednotlivých mentorů - pracovníků Charity Olomouc, kteří jsou za jednotlivá střediska pověřeni péčí o praktikanty. Kontakty jsou uvedeny níže.

POSTUP

Jestliže jste se rozhodli pro praxi v Charitě Olomouc, požádejte mentory o přijetí na praxi. Sdělte svou motivaci a očekávání a v případě, že mentor povolí praxi, domluvte se na termínu. Na první schůzce s mentorem se dále stanoví průběh praxe, cíle učení a harmonogram (praxe probíhají podle metodik pro praxe, které mají jednotlivá střediska zpracována).

PRAVIDLA

• mentor má právo praxi odmítnout z kapacitních nebo jiných závažných důvodů
  • se školou (fakultou), která Vás vysílá na praxi, musí být před Vaším nástupem uzavřena smlouva (dohoda) o praxi
  • v rámci Cyrilometodějské teologické fakulty UP Olomouc jsou praxe zajišťovány přes systém EDIS, v němž se nacházejí kontakty na mentory CHO, smlouva a jednotlivé dodatky ke studentům, jména studentů, termíny praxí a hodnocení studentů