Benefiční akce adventních věnců

Podpořte s námi potřebné lidi ve Vaší farnosti formou přímé pomoci nebo také misijní sirotčinec Verbist Care Center v mongolském Ulánbátaru. Sirotkům věnujeme část výtěžku benefiční akce adventních věnců. Zapojte se také...

Lidé v nouzi nepotřebují až tak moc peníze. Oni potřebují naše oči, ruce, nohy, srdce…“ (Matka Tereza)

... To znamená, potřebují Vás :-) I s malým přispěním můžete významně pomoci lidem ve svém okolí nebo dětem v mongolském sirotčinci.

Během netradiční akce spojí své síly dobrovolníci, některé farnosti a školy (např. Církevní gymnázium Německého řádu Olomouc) k nezištné podpoře rodin a jednotlivců v nouzi přímo ve farnostech a také k podpoře dětí, které před otřesnými podmínkami života na ulici zachránil uvedený sirotčinec. Akce probíhá vždy první neděli adventní.

Adventní věnce 2018

Benefiční akce proběhne na první neděli adventní 2. prosince 2018.

Opět se letos farnosti mohou rozhodnout, zda výtěžek bude použit na přímou pomoc nebo jej věnují misijnímu sirotčinci Verbist Care Center v mongolském Ulánbátaru. Vzhledem k tomu, že v příštím roce je v sirotčinci očekáván další růst nákladů za elektřinu a topení, bude část výtěžku využita na úhradu těchto provozních nákladů. Dále je v plánu opět uvést do provozu hřiště pro děti, které je dočasně mimo provoz. Jednou z dalších oblastí, do které by rád sirotčinec investoval je i zdravotní péče a kvalitní jídlo pro děti.

children of VCC enjoying the plain at  Summer campinside after 4

Adventní věnce 2017

V roce 2017 se opět o organizaci celé akce včetně vlastní výroby postarali dobrovolníci jednotlivých farních společenství a také žáci Církevního gymnázia Německého řádu. Do akce se zapojily farnosti sv. Václava, Slavonín, Hodolany, Hejčín, VKH působící v akademické farnosti, klášter kapucínů v rámci farnosti sv. Michala, farnost sv. Mořice a pod ní spadající klášter dominikánů a farnosti olomouckého děkanátu Sv. Kopeček, Hněvotín, Velká Bystřice a Dolany. V rámci benefiční akce získaly celkem 85.107 Kč, z toho 32.286 Kč věnovaly sirotčinci Verbist Care Center a 52.821 Kč věnovaly na přímou pomoc potřebným ve své farnosti nebo prostřednictvím Charity Olomouc. Z výtěžku financoval sirotčinec renovace venkovní i vnitřní části budovy, ve které sirotčinec sídlí. Výtěžek byl dále využit na koupi potravin a uhrazení provozních nákladů, v neposlední řadě i na zajištění kvalitní zdravotní péče dětem.

Informace: Mgr. Terezie Táborská | +420 739 344 037

Thank you card to Caritas czech Thank You - překlad