8. Citronový dort (ital.) – Pavla Muscente SUROVINY: 4 citrony 30g cukru 45g br. škrobu žluté barvivo 30ml limoncello 200ml vody 10g želatiny 750 ml šlehačky 250g cit. jogurtu Upečeme/koupíme dortový korpus z piškotu. 1) Vymačkat šťávu ze 3 citronů, přidáme vodu do 400 ml. Přidáme cukr + škrob a barvivo  dáme do hrnce a mícháme do varu a necháme chladnout. 2) Korpus pokapeme směsí limoncella s vodou. 3) Namočíme želatinu. 500 ml šlehačky + citr. jogurt + 1 šťávu z jednoho citronu vyšleháme. Vymačkanou želatinu přidáme do hrnce s vodou a zahřejeme. Přidáme do šlehačkové hmoty. Na pokapaný korpus dáme ½ šlehačkového krému, poté vrstvu z citronů a přidáme 2. polovinu šlehačky. Zdobíme zbylou šlehačkou (možno obarvit).