Sbírka PC vybavení pro děti

Mnohé rodiny na Olomoucku se nacházejí v situaci, kdy z finančních důvodů nejsou schopny zajistit svým dětem potřebnou PC techniku pro distanční výuku. Charita ve spolupráci s Nadačním fondem IT People získává od dárců počítače, které následně putují právě do těchto rodin. Počítače jsou rodinám zapůjčené zdarma. Problémem je, že k nim chybí potřebné vybavení, jako jsou webkamery, myši, sluchátka a další. Charita se v rámci kampaně „Učíme se online“ obrací na veřejnost s prosbou o pomoc při zajištění potřebného počítačového příslušenství pro děti z rodin v nouzi.

Mám šest dětí, z toho jsou tři na distanční výuce. Doma máme jen jeden pevný počítač bez webkamery. Děti se tedy učily pouze na mobilech, hlavně devítiletá Klárka byla smutná, že nemůže reagovat na úkoly tak rychle jako spolužáci, protože na mobilu je mnohem horší zobrazení. Teď máme zapůjčené 2 notebooky a děti mají konečně možnost držet krok se svými spolužáky,“ vypráví paní Lenka z Olomouce.

Získané vybavení bude pomáhat dětem i po skončení distanční výuky, a to v rámci projektu Liška online. Jedná se o projekt doučování dětí online prostřednictvím velkého množství dobrovolníků. Potřebné příslušenství je tedy možné darovat v průběhu celého roku.

Pro dovybavení PC je třeba:

• USB myš
  • sluchátka USB nebo Jack 3,5mm
  • webkamera (720p s mikrofonem)
  • USB WiFi adaptér (kategorie 802.11n, v pásmu2,4GHz – případně v 5GHz)

Sběrné místo: Řezníčkova 8, Olomouc (prosíme o domluvu předem na tel. čísle 736 541 658). Na pořízení PC příslušenství je možné přispět také finančně na číslo účtu: 115-1405220217/0100, variabilní symbol: 6107.

Pro potvrzení o finančním daru prosíme o vyplnění formuláře ZDE.

Děkujeme!

Kontakt: qbGuRYSSs8mMHYqTa7PaQkvn6hIjeN4sI, zástupkyně vedoucí Střediska pro rodiny a děti | tel: +420 736 541 658