Držme se pro Hospicovou péči Caritas

Podle výzkumů si 80 % lidí přeje zemřít doma, ale pouze 20 % se to opravdu podaří. Nejčastěji lidé umírají v nemocnici nebo v ústavech dlouhodobé péče. Týmy mobilních hospiců se rozhodly tyto statistiky změnit, a proto již 5. rokem pořádají osvětovou kampaň Týden pro mobilní hospice. Do kampaně se zapojila i Hospicová péče Caritas Charity Olomouc. Mimo jiné také sbírkou, která potrvá až do 31. října 2021.

Sbírka se koná online na portálu DARUJME.cz

Hospicová péče Caritas, která působí v Olomouckém kraji, nabízí 24hodinovou pohotovost odborného personálu a všechny potřebné léky i zdravotnické přístroje. Mobilní hospice se zázemím v Olomouci, Šumperku a Zábřehu vyjíždějí do vzdálenosti 30 km, někdy i více. Právě péče o vzdálené pacienty je pro domácí hospic náročná časově i finančně. Náklady ve výši cca 3.000 Kč/den uhradí zhruba z jedné poloviny zdravotní pojišťovny. Zbytek je zaplacen z dalších zdrojů, například nadačních fondů či pomocí darů od soukromých dárců.

Buďte i vy mezi těmi, kterým záleží na důstojném odchodu ze života. Děkujeme za Váš dar!