Pečovatelská služba Olomouc a venkov

Pečovatelská služba

Službu poskytujeme občanům, kteří si vzhledem ke svému věku, nemoci či postižení nemohou zajistit běžné denní činnosti v péči o sebe a svoji domácnost. Napomáháme jim v udržení sociálních vazeb, podporujeme je v běžném způsobu života. Péči realizujeme v domácím prostředí uživatele.

Poskytujeme pomoc při zvládání běžných úkonů v oblasti:

• osobní hygieny a oblékání
  • zajištění stravy
  • nákupů a pochůzek
  • zajištění chodu domácnosti
  • zprostředkování kontaktu se společenským prostředím

Kdy o službu požádat:

• když vás zmáhají běžné činnosti v domácnosti nebo je již nedokážete obstarat sami
  • když chcete zůstat v domácím prostředí a zachovat si kvalitu života i vzhledem ke svému omezení
  • když potřebujete pomoc pro své blízké, kteří se bez ní neobejdou

Jak o službu požádat:

• kontaktujte telefonicky sociální pracovnici ve vybraném regionu
  • sdělte svůj požadavek na rozsah péče
  • domluvte se na osobní návštěvě

Služba v terénu je poskytována každý den (včetně víkendů a svátků) mezi 7:00 a 20:00 hodinou dle kapacitních možností poskytovatele a řídí se platnými pravidly a ceníkem.

Úřední hodiny sociálních pracovnic jsou v pondělí mezi 8:00 a 17:00 hodinou a úterý až pátek mezi 8:00 a 15:00 hodinou. V tyto časy probíhají návštěvy v místě poskytování služby a je možné domluvit si osobní schůzku v kanceláři služby na adrese Selské náměstí 9/43, Olomouc – Chválkovice.

Službu zajišťujeme v těchto oblastech:

• Olomouc město:
    Olomouc město a přilehlé městské části Olomouce
  • Venkov:
    Těšetice (Vojnice, Rataje), Ústín, Drahanovice (Ludéřov, Kníničky, Střížov, Lhota pod Kosířem), Slatinice (Lípy), Lutín (Třebčín), Slatinky, Křelov - Břuchotín, Horka nad Moravou, Hněvotín, Luběnice
    Velká Bystřice, Svésedlice, Přáslavice (Kocourovec), Bystrovany, Bukovany, Mrsklesy, Hlubočky (Mariánské Údolí, Hrubá Voda), Dolany (Véska, Pohořany), Bělkovice - Laštany, Tovéř, Samotišky, Tršice (Lipňany, Vacanovice, Zákřov, Hostkovice), Lazníčky (Hambálek), Výkleky, Doloplazy, Velký Újezd, Daskabát, Velký Týnec (Vsisko, Čechovice), Svrčov, Staměřice, Kozlov
    Věrovany (Rakodavy, Nenakonice), Blatec, Bystročice (Žerůvky), Dub nad Moravou (Bolelouc, Tučapy), Grygov, Charváty (Drahlov, Čertoryje), Kožušany (Tážaly), Krčmaň

leták
Nová pravidla.docx