Dobrovolnictví

"Lidé v nouzi nepotřebují až tak moc peníze. Potřebují naše oči, ruce, nohy, srdce..." Matka Tereza

V Charitě Olomouc vítáme pomoc ochotných dobrovolníků, kteří rozšiřují profesionální péči zaměstnanců o další hodnoty, mezi které může patřit čas naplněný pouhou lidskou blízkostí s osamělými, pochopení, prosté bytí s druhým. Dobrovolníci denně pomáhají v jednotlivých sociálních službách Charity Olomouc, zapojují se do organizace kulturních nebo sportovních událostí, angažují se ve sbírkách či pomáhají ze svých domovů prostřednictvím počítače. Jsou právoplatnými členy našeho týmu.

Chcete získat nové životní zkušenosti a navázat nové mezilidské vztahy? Vidět svět lidí na okraji společnosti z jiné perspektivy? Získat pocit naplnění z užitečné práce a zúročit své životní zkušenosti? Nebo poznat jak funguje neziskový sektor?

Pro dobrovolníky a zájemce o dobrovolnickou činnost je koordinátorka dobrovolnictví Ing. Milada Malíšková k dispozici každé pondělí od 15:00 do 18:00, středu od  9:00  do 13:00  a  pátek  od 9:00 do 13:00 ve 4. patře Charity Olomouc, Wurmova 5, Olomouc (tramvajová zastávka "U Dómu").

V případě zájmu vyplňte prosím tento dotazník nebo kontaktujte koordinátorku dobrovolnictví:
Ing. Milada Malíšková | +420 734 435 448 | dobrovolnictvi@olomouc.charita.cz

Od dobrovolníků žádáme samostatnost, kreativitu, dochvilnost, pravidelnost, trestní bezúhonnost.

aktuální nabídka
docházka dobrovolníci