Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:

Pomoc sociálních pracovníků občanům obce Mostkovice

Sociální pracovníci Krizové pomoci Charity Olomouc se v úterý 23. října zúčastnili sociálního šetření u občanů obce Mostkovice, jejichž domy byly poškozeny výbuchem v rodinném domě. Mohutná exploze poškodila domy ve čtyřech ulicích, podle prvotního sčítání škod bylo v obci výbuchem poničeno na 53 objektů. Rozsah poškození se lišil podle vzdálenosti od epicentra výbuchu. Šetření proběhlo ve spolupráci s pracovníky Charity Prostějov.
Služba Krizové pomoci poskytuje okamžitou psychologickou a sociální pomoc a podporu lidem v akutní krizi.

Národní potravinová sbírka 2018

Charita Olomouc hledá dobrovolníky do Národní potravinové sbírky, která se uskuteční v sobotu 10. listopadu v Globusu, Lidlu (Velkomoravská ul.) a v prodejně Makro. Jedná se o pět hodin na ranní směně od 8:00 – 13:00 nebo odpolední směně od 13:00 – 18:00. Zájemci se mohou zaregistrovat zde: https://1url.cz/VMJD5. Těšíme se na spolupráci s vámi!

Otevíráme Domov sv. Anežky na Svatém Kopečku

Posláním Domova sv. Anežky je nabídnout podporu a pomoc osobám, které se ocitly bez přístřeší a jejich zdravotní stav vyžaduje péči druhé osoby. Služba umožňuje nemocným lidem bez zázemí důstojně žít a naplňovat své životní potřeby a současně se snaží v co nejvyšší možné míře udržet stávající schopnosti klientů a dále je rozvíjet.

Provoz zahajujeme 1. února 2018. Možnosti podání žádosti naleznete na webových stránkách zařízení.

Den pro malé a velké krále 2017

Charita Olomouc srdečně zve všechny tříkrálové koledníky na Den pro malé a velké krále, který proběhne v sobotu 18. března 2017. Kapacita je naplněna.

Konkurz na vedoucí charitního domova pro seniory a pečovatelské služby

Česká katolická charita hledá vedoucího pro Charitní domov Sv. Kopeček u Olomouce.

Více informací najdete zde.

Strukturovaný životopis s motivačním dopisem prosím posílejte do 13. 4. 2015 na emailovou adresu 38AkO_5d6hIkQOQ938Es-Z29g

Vyhlášení soutěže Hrdinové sociálních služeb

Soutěž Hrdinové sociálních služebU příležitosti Mezinárodního dne sociální práce 17. března 2015 vyhlašuje Charita ČR soutěž Hrdinové sociálních služeb. Zároveň tímto děkujeme všem pracovníkům, kteří se denně podílí na zachovávání důstojnosti lidí v tíživých životních situacích.

Tříkrálová sbírka 2018