Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Národní potravinová sbírka 2018

V sobotu 11. listopadu 2018 se uskuteční 6. ročník Národní potravinové sbírky. Návštěvníci supermarketu Globus, Lidl (Velkomoravská ul.) a Makro ve Velké Bystřici budou mít příležitost přispět svým darem pro potřebné.

Termín: 10. 11. 2018

Národní potravinová sbírka dá lidem možnost projevit solidaritu s potřebnými

Šestý ročník Národní potravinové sbírky proběhne v sobotu 10. listopadu 2018 od 8 do 18 hodin ve více jak 680 supermarketech v celé České republice . Zde může každý nakoupit a následně darovat trvanlivé potraviny a drogistické zboží. Charita Česká republika je oficiálním partnerem této sbírky, které se v regionech tradičně zúčastní řada místních Charit.

Vzájemnosti: Křest knihy Jindřicha Štreita s autogramiádou

Charita Olomouc srdečně zve na křest knihy s autogramiádou a vernisáží fotografií Jindřicha Štreita, která se uskuteční ve středu 7. listopadu v 17:00 v prostorách bistra Bistrá kráva a charitního obchůdku Dobrodruhá ve Wurmově ulici v Olomouci.

Termín: 7. 11. 2018, 17:00

Mše svatá za zesnulé klienty střediska Samaritán

Srdečně vás zveme na mši svatou za zesnulé klienty střediska Samaritán. Mše svatá bude sloužena ve středu 7. listopadu v 12:00 v katedrále sv. Václava.

Termín: 7. 11. 2018, 12:00

Na zesnulé klienty Charita nezapomíná

V pondělí 5. listopadu byla v kostele sv. Filipa a Jakuba v Olomouci - Nových Sadech sloužena mše svatá za zesnulé klienty střediska sv. Alžběty. V přímluvách zazněla jména zemřelých klientů, kteří byli v péči domácí zdravotní a hospicové služby a pečovatelské služby Charity Olomouc. Po mši svaté se pozůstalí spolu s charitními pracovníky vydali průvodem na hřbitov, kde se u hlavního kříže pomodlili za ty, kteří již odešli…

Mše svatá za zesnulé klienty

Srdečně Vás zveme na mši svatou za zesnulé klienty střediska sv. Alžběty. Mše svatá bude sloužena v kostele sv. Filipa a Jakuba v Olomouci - Nové Sady.

Termín: 5. 11. 2018, 17:15

Poradit se nic nestojí – jen čas

Olomouc – Většina dlužníků řešení svých finančních problémů odkládá. Doufají, že se situace zlepší nebo ji nepovažují za tolik závažnou, když ještě na jejich dveře neklepe exekutor. Další dlužníci si uvědomují závažnost nesplácení svých závazků, ale velkou překážkou je pro ně stud. Mají pocit, že selhali. Jiní se domnívají, že východiskem může být další nová půjčka, která uhasí problém se splácením staré půjčky. To byl i případ svobodné matky Simony, která si první půjčku vzala na popud své zadlužené matky, která neměla peníze na zaplacení nájemného.

Jindřich Štreit: Vzájemnosti jsou knihou, která pomůže

Olomouc – Charita Olomouc vydala publikaci fotografií Jindřicha Štreita, jejíž zisk podpoří služby střediska Samaritán pro lidi bez domova. Křest knihy s autogramiádou a vernisáží publikovaných snímků se uskuteční ve středu 7. listopadu v 17:00 v prostorách bistra Bistrá kráva a prodejny Dobrodruhá. Kniha fotografií, v níž se autor soustředil na osudy lidí bez domova, nechce šokovat scenériemi ze života těch, kteří se ocitli na okraji společnosti. Cyklus vybraných fotografií je nesen v duchu názvu publikace, který odkazuje k potřebě lásky, vzájemného vztahu a respektu k lidské důstojnosti, která náleží každému člověku bez rozdílu.

Pomoc sociálních pracovníků občanům obce Mostkovice

Sociální pracovníci Krizové pomoci Charity Olomouc se v úterý 23. října zúčastnili sociálního šetření u občanů obce Mostkovice, jejichž domy byly poškozeny výbuchem v rodinném domě. Mohutná exploze poškodila domy ve čtyřech ulicích, podle prvotního sčítání škod bylo v obci výbuchem poničeno na 53 objektů. Rozsah poškození se lišil podle vzdálenosti od epicentra výbuchu. Šetření proběhlo ve spolupráci s pracovníky Charity Prostějov.
Služba Krizové pomoci poskytuje okamžitou psychologickou a sociální pomoc a podporu lidem v akutní krizi.

Tříkrálová sbírka 2018