Výtěžek z akce pro Haiti v prodejně Dobrodruhá pomůže uspořádat zdravotní kemp

Olomouc – Zakoupené originální motivy exotických krajin vyobrazené haitskými malíři, ručně vyráběné šperky z ryze přírodních materiálů a mnohé další výrobky přinesly dvojnásobnou radost zákazníkům prodejny Dobrodruhá, kteří jejich zakoupením zároveň podpořili projekty Arcidiecézní charity Olomouc (ACHO) na Haiti. Akce Dobrodruhá pro Haiti vynesla díky zájmu zákazníků prodejny Dobrodruhá částku 7 325 korun, která poputuje spolu s výtěžkem kampaně Na zdraví Haiti na zajištění zdravotní péče pro chudé obyvatele v odlehlých oblastech na severozápadě Haiti.

Akce Dobrodruhá pro Haiti odstartovala celoměsíční akci na podporu nejchudší země západní polokoule prvním srpnovým dnem. „Byli jsme překvapeni, že hned v zahajovací den i přes třicetistupňová vedra dorazilo ochutnat pravou haitskou kávu více jak padesát lidí. Největšímu zájmu se těšily hlavně haitské šperky a obrazy, už během prvního odpoledne jsme tak vyprodali více jak polovinu zboží,“ uvedla Barbora Cigánková, vedoucí charitní prodejny Dobrodruhá. K doušku pravé haitské kávy obdrželi návštěvníci obchůdku i vlastnoručně vylosované haitské přísloví v kreolštině, která je rodným jazykem Haiťanů. Citát „Wè jodi-a, men sonje denmen“, „žij dnes, ale přemýšlej o zítřku“, si vytáhla i návštěvnice obchůdku paní Věra, která si svůj úlovek spolu s náušnicemi z kůry kokosových ořechů zakoupených v obchůdku odnášela se slovy: „To je krásné a pravdivé!“

K výtěžku srpnové kampaně Na zdraví Haiti tak připojila Dobrodruhá částku 7 325 korun za prodej haitského zboží. „Jsem velmi ráda, že se letos nově do kampaně Na zdraví Haiti zapojila i prodejna Dobrodruhá. Spolupráce s obchůdkem, který dává lidem i věcem druhou šanci, byla báječná a určitě v ní chceme pokračovat i v budoucnu. Díky výtěžku z kampaně Na zdraví Haiti a z prodejní akce v Dobrodruhá můžeme letos na podzim zajistit lékařské prohlídky pro chudé obyvatele na Haiti. Moc děkujeme Dobrodruhé i všem ostatním dárcům, kteří se do akce zapojili,“ sdělila Klára Lőffelmannová, koordinátorka projektů na Haiti z Arcidiecézní charity Olomouc.

Men anpil chay pa lou! Více rukou dělá břímě lehčím!

Fotogalerie z akce Dobrodruhá pro Haiti

Tříkrálová sbírka 2018