Výrobky měly úspěch. Prodalo se jich bezmála sto padesát

V minulém týdnu se jeden ze stánků na olomouckých vánočních trzích proměnil v prodejnu ručně vyráběných produktů klientů a pracovníků z Domu sv. Vincence. Návštěvníci trhů si tak kromě punče nebo trdelníku mohli ve stánku Charity Olomouc koupit například porcelánové šperky, nádobí z Fimo hmoty nebo perníčky. Prodej trval od 4. do 6. prosince a podařilo se udat dohromady 144 kusů. Výtěžek podpoří služby Charity Olomouc určené pro jedince s duševním onemocněním spadající pod Středisko psychosociální pomoci sv. Vincence a Kryštofa.

„Celkem se nám podařilo prodat 66 ručních výrobků a 78 perníčků.  Nejvíce šly na odbyt keramické misky a svícny, také výrobky z Fimo hmoty. Prodali jsme i několik kusů porcelánových broží a náušnic,“ prozradila ohledně prodeje sociální pracovnice z Domu sv. Vincence a Kryštofa Michaela Kučerňáková.

O výrobu produktů se zasloužili především klienti z Domu sv. Vincence s pomocí sociálních pracovníků. Perníčky poskytli někteří z řad dobrovolníků. Ve stánku se pak při prodeji střídali jak klienti se sociálními pracovníky, tak dobrovolníci.

„Už jsem ve stánku prodával i v minulých letech, rád pomůžu. Nicméně nebudu lhát, jsem rád, že tu nemusím stát celý den. Jen za dvě hodiny ve stánku člověk slušně promrzne,“ komentuje akci jeden z klientů, „do „Domečku“ se vracím rád, u výroby všech těch věcí jsme se skutečně dobře pobavili,“ dodává s lehce omrzlým nosem, ale především s úsměvem.

Aneta Králová