Univerzita Palackého přivítala nové studenty. Na akci Meet UP nechyběla ani Dobrodruhá

Olomouc – "Přijď na akci MEET UP a zjisti kudy kam na univerzitě a v Olomouci!" To bylo pozvání Univerzity Palackého v Olomouci adresované novým studentům na začátku letošního zimního semestru. Na akci se kromě univerzitních studentských spolků a dalších organizací olomouckým studentům představila i charitní prodejna Dobrodruhá. Návštěvníkům nabídla prodej vybraného zboží z obchodu Dobrodruhá, bleší trh s oblečením z prodejny U Samaritána, knižní trh, SWAP koutek a servírování nápojů v Coffee Library do hrníčků od Samaritána.

Druhý ročník oslav začátku akademického roku Meet UP se konal ve středu 26. září v areálu Zbrojnice. Nové studenty, kteří se rozhodli studovat v Olomouci, přivítal spolu s dalšími organizacemi a spolky i obchůdek Dobrodruhá. „Díky Meet UP jsme oslovili spoustu nových mladých lidí, kteří o našem obchůdku neměli vůbec tušení," sdělil sociální pracovník Charity Olomouc Filip Holík. Největší zájem vzbudila v Coffee Library příležitost vychutnat si kávu z originálních hrníčků z prodejny U Samaritána. „Hrníčky si účastníci mohli spolu s douškem kávy i zakoupit, čehož s nadšením ve většině případů využili,“ doplnil za Centrum materiální pomoci Filip Holík.

Studenty upoutal rovněž SWAP koutek, kde bylo možné oblečení nejen zakoupit, ale i vyměnit. Za každý kus zachovalého oblečení obdržel dárce žeton, který směl poté vyměnit za jiný darovaný kousek. Bonusem nabídky se staly zachovalé oděvy z prodejny U Samaritána za jednotnou cenu 50 korun za 1 kus. Mezi nabízeným sortimentem nechyběly výrobky z chráněných dílen a recyklovaných materiálů z obchůdku Dobrodruhá, který poskytuje lidem i věcem druhou šanci. Výtěžek z akce, který činil 5000 Kč, bude využit na podporu Centra materiální pomoci Charity Olomouc.

Dobrodruhá se představila na univerzitní akci Meet UP SWAP koutek od Samaritána

Tříkrálová sbírka 2018