Pokladničky na pomoc Břeclavsku a Hodonínsku jsou i v Olomouci
2. července 2021 Aktuality

Pokladničky na pomoc Břeclavsku a Hodonínsku jsou i v Olomouci

Olomouc – Na Charitu Olomouc se obrátily olomoucké restaurace a instituce s prosbou o možnost umístění zapečetěných kasiček na pomoc lidem v oblastech zasažených tornádem. Zapečetěné pokladničky jsou nyní umístěny na těchto veřejných místech v Olomouci: bistro Coffee Library, restaurace GÓL u fotbalového stadionu a prodejna Dobrodruhá na Wurmově ulici. V Moravském divadle Olomouc se do kasiček vybralo na pomoc potřebným téměř 18 000 Kč, v prodejně zmrzliny Tomivo Gelato na Ztracené ulici dárci věnovali přes 3 000 Kč.

Tři kasičky na pomoc Břeclavsku a Hodonínsku rozpečetili a jejich výtěžek sečetli ve čvrtek 1. července pracovníci Charity a magistrátu v Moravské divadlo Olomouc. Výtěžek na pomoc lidem zasaženým tornádem činil 1️⃣7️⃣ 8️⃣8️⃣8️⃣ Kč. Všem dárcům a Moravskému divadlu Olomouc patří srdečné poděkování!

Od 29. června byla v prodejně zmrzliny Tomivo Gelato Olomouc na Ztracené ulici umístěna sbírková pokladnička na pomoc Jižní Moravě. V pátek 16. července byla na Magistrátu města Olomouce pod úředním dohledem rozpečetěna a její obsah spočítán. Výtěžek činil krásných 3️⃣ 0️⃣2️⃣5️⃣ korun a my ze srdce děkujeme všem štědrým dárcům i zástupcům z Tomivo Gelato Olomouc za jejich ochotu pomáhat!

Sbírku pro zasažené oblasti vyhlásila Diecézní charita Brno.

DĚKUJEME ZA VÁŠ DAR!

Sčítání výtěžku na pomoc Břeclavsku a Olomoucku v Moravském divadle Olomouc.

Mgr. Eva Štefková

PR pracovník