Dostali jste na Vánoce nevhodný dárek? „Pošlete ho dál“ s NoeRoads v Dobrodruhé

Olomouc – Snad každému se to jednou v životě přihodilo... Situace, kdy dostaneme dárek, který je nový a funkční, ale my už jej buď vlastníme, nebo jej prostě neupotřebíme. Může jít třeba o pěknou košili, sukni či kravatu, která nám zrovna až tak skvěle nepadne. Kam s tím, když nemáme jinak potřebnou věc ani komu darovat a aby skončila v koši, je nám líto? Prodejna Dobrodruhá má skvělý tip. Přijďte 24. ledna18:00 na benefiční akci „Pošli to dál“ a vyměňte nevyužitý dárek s dalšími prozatím stejně neúspěšnými spotřebiteli za úplně jiný! K poslechu zahraje akustické hudební uskupení NoeRoads.

Prodejna Dobrodruhá a bistro Bistrá kráva nabízí prostor pro setkání všem, kteří chtějí strávit příjemnou chvíli na netradiční akci a zároveň přispět na pomoc potřebným. Ve čtvrtek 24. ledna od 18:00 – 20:00 je možné ve "swap koutku" nepotřebný dárek či věc vyměnit za vhodnější nebo prostě darovat do obchůdku Dobrodruhá.

Účastníkům zpříjemní strávené chvíle v obchůdku akustická kapela NoeRoads. Kapela se vykrystalizovala do trojčlenné verze na počátku roku 2015, na jehož konci uspořádala svůj první koncert. Od té doby vystupují s vlastní osobitou autorskou tvorbou na nejrůznějších akcích a festivalech v Jeseníku, Olomouci, Bruntále, Mohelnici aj. Žánrově se kapela řadí do alternativního popu či rocku.

„Výtěžek z akce a z prodeje nepotřebných vánočních dárků poputuje do Domova sv. Anežky na Svatém Kopečku u Olomouce, kde bude využit na financování stravy pro klienty," přiblížil Filip Holík, sociální pracovník Charity Olomouc. Posláním Domova sv. Anežky je nabídnout podporu a pomoc osobám, které se ocitly bez přístřeší, a jejichž zdravotní stav vyžaduje péči druhé osoby.