Charita Olomouc vyhlašuje s partnery materiální sbírku. Pomoc poputuje k migrantům (foto Charita Srbsko)

Olomoucká charita přijímá od dárců materiální pomoc pro uprchlíky. Sbírka probíhá ve spolupráci s Caritas – Vyšší odbornou školou sociální Olomouc, organizací Člověk v tísni, Univerzitou Palackého v Olomouci a Střediskem SOS pro vzájemnou pomoc občanů. Aktuální dění a potřeby běženců konzultuje charita s Krajským ředitelstvím Policie ČR.

Od dárců potřebujeme především:

• nafukovací matrace, deky, polštáře, povlečení,
  • ošacení jak pro dospělé, tak i pro děti,
  • mýdla, zubní pasty a kartáčky, dámskou hygienu, dětské pleny, vlhčené ubrousky, krémy na ruce, toaletní papíry,
  • jednorázové plastové nádobí všeho druhu.

Dárci mohou věci nosit od 6:00 do 19:30 hodin každý den v týdnu na služebnu azylového domu ve Wurmově 5, kde Charita Olomouc sídlí.

Univerzita Palackého přijímá od dárců hračky pro děti migrantů. Sběr probíhá v UPointu na Horním náměstí 12 v Olomouci.

Finančně lze přispět na účet Charity Česká republika číslo 44665522/0800 s variabilním symbolem 917 a připsanou poznámkou „uprchlíci“.

Pomoc poputuje k migrantům v nepříznivé situaci.

Bc. Martin Rejšek - asistent PR | +420 736 764 810

materiální pomoc migrantům 2015.pdf