Krizové centrum

Služba poskytuje odbornou sociální pomoc lidem v akutní krizi (neočekávaná ztráta bydlení, domácí násilí, vztahové problémy, zhoršení psychického stavu aj.) včetně pomoci zorientovat se ve své tíživé životní situaci. Služba je poskytována zdarma v ambulantní a pobytové formě.

V bezpečném prostředí nabízíme našim klientům pomoc při překonávání krizového období zpřehledněním jeho situace a zapojením jeho vlastních sil se zaměřením na blízkou budoucnost. Krizové centrum Charity Olomouc poskytuje služby osobám v rámci celé České republiky.

Kontaktujte nás

• pracoviště Olomouc | sociální pracovníci, krizoví interventi | +420 734 435 078 | Řezníčkova 8, Olomouc

Provozní doba

• po - pá od 8:00 do 18:00
  • so, ne, svátky od 8:00 do 16:00
  • v pobytové formě služby je pro ubytované klienty pracovník k dispozici ve večerních a nočních hodinách na pohotovostním mobilu

Pobytová forma služby poskytuje bezpečný prostor obětem násilí, osobám, které přišly o zázemí z důvodu exekuce či jiných právních komplikací, nebo těm, kterým krizová situace (živelná katastrofa, hromadné neštěstí, trestný čin aj.) neumožňuje žít ve vlastním domácím prostředí. Klientům nabízíme přechodné bydlení na dobu maximálně sedmi kalendářních dnů. Po tuto dobu klient intenzivně pracuje na vyřešení své situace a společně s pracovníky hledá nejvhodnější řešení. K dispozici jsou klientům tři pokoje po dvoulůžkách (s možností přistýlek a dětské postýlky), kuchyňský kout a sociální zázemí.

Přijít k nám mohou jednotlivci, páry i rodiny, kterých se dotýká krizová situace, nebo která se dotýká někoho v jejich okolí. Může se např. jednat o rozvod, špatnou komunikaci v rodině, úmrtí blízkého člověka či zhoršený psychický stav. Navštívit nás můžete osobně, a to i bez objednání, případně se lze objednat předem (mailem či telefonicky). Pracovníci Krizového centra se Vám budou věnovat přibližně 50 minut, během kterých Vám pomohou zpřehlednit Vaši situaci a doprovodí Vás na cestě z vaší krizové situace. Počet návštěv není omezen, můžete k nám přijít jednou nebo i opakovaně. Ambulantní služba může být poskytována anonymně.

Veřejný závazek Krizové centrum
Leták Krizové centrum