Krizové centrum

Krizové centrum je službou Charity Olomouc, která poskytuje bezpečný prostor lidem v akutní krizi. Služba je poskytována ve dvou formách: ambulantní a pobytové. Služby jsou poskytovány zcela zdarma.

Posláním Krizového centra Charity Olomouc je poskytovat psychickou podporu a sociální pomoc lidem v akutní krizi, kteří se ocitli v náročné životní situaci, kterou sami vnímají jako zátěžovou, nepříznivou a ohrožující, a v danou chvíli ji nejsou schopni zvládnout vlastními silami. V bezpečném prostředí nabízíme našim klientům pomoc při překonávání krizového období zpřehledněním jeho situace a zapojením jeho vlastních sil se zaměřením na blízkou budoucnost metodami krizové intervence. Krizové centrum Charity Olomouc poskytuje služby osobám v rámci celé České republiky.

Otevírací doba

• pondělí až pátek 8:00 - 18:00
  • sobota, neděle, svátky 8:00 - 16:00
  • v pobytové formě služby je pro ubytované klienty pracovník k dispozici ve večerních a nočních hodinách na pohotovostním mobilu

• +420 734 435 078

Kde nás najdete

Přijít k nám mohou jednotlivci, páry či rodiny, kterých se dotýká krizová situace, nebo která se dotýká někoho v jejich okolí. Může se např. jednat o rozvod, špatnou komunikaci v rodině, úmrtí blízkého, zhoršený psychický stav. Navštívit nás můžete osobně, a to i bez objednání, případně se lze objednat předem (mailem či telefonicky). Pracovníci Krizového centra se Vám budou věnovat přibližně 50 minut, během kterých Vám pomohou zpřehlednit Vaši situaci a doprovodí Vás na cestě z vaší krizové situace. Počet návštěv není omezen, můžete k nám přijít jednou nebo i opakovaně. Ambulantní služba může být poskytována anonymně.

Pobytová forma služby poskytuje bezpečný prostor obětem násilí, osobám, které přišly o zázemí z důvodu exekuce či jiných právních komplikací, nebo těm, kterým krizová situace (živelná katastrofa, hromadné neštěstí, trestný čin aj.) neumožňuje žít ve vlastním domácím prostředí. Klientům nabízíme přechodné bydlení na dobu maximálně sedmi kalendářních dnů. Po tuto dobu klient intenzivně pracuje na vyřešení své situace a společně s pracovníky hledá nejvhodnější řešení. K dispozici jsou klientům tři pokoje po dvoulůžkách (s možností přistýlek a dětské postýlky), kuchyňský kout a sociální zázemí.

Veřejný závazek Krizové centrum