Benefiční akce adventních věnců

Podpořte s námi potřebné lidi ve Vaší farnosti formou přímé pomoci nebo také misijní sirotčinec Verbist Care Center v mongolském Ulánbátaru. Sirotkům věnujeme část výtěžku benefiční akce adventních věnců. Zapojte se také...

Lidé v nouzi nepotřebují až tak moc peníze. Oni potřebují naše oči, ruce, nohy, srdce…“ (Matka Tereza)

... To znamená, potřebují Vás :-) I s malým přispěním můžete významně pomoci lidem ve svém okolí nebo dětem v mongolském sirotčinci.

Během netradiční akce spojí své síly dobrovolníci, některé farnosti a školy (např. Církevní gymnázium Německého řádu Olomouc) k nezištné podpoře rodin a jednotlivců v nouzi přímo ve farnostech a také k podpoře dětí, které před otřesnými podmínkami života na ulici zachránil uvedený sirotčinec. Akce probíhá vždy první neděli adventní.

Adventní věnce 2017

V roce 2017 se opět o organizaci celé akce včetně vlastní výroby postarali dobrovolníci jednotlivých farních společenství. Do akce se zapojily farnosti sv. Václava, Slavonín, Hodolany, Hejčín, VKH působící v akademické farnosti, klášter kapucínů v rámci farnosti sv. Michala, farnost sv. Mořice a pod ní spadající klášter dominikánů a farnosti olomouckého děkanátu Sv. Kopeček, Hněvotín, Velká Bystřice a Dolany. V rámci benefiční akce získaly celkem 85.107 Kč, z toho 32.286 Kč věnovaly sirotčinci Verbist Care Center a 52.821 Kč věnovaly na přímou pomoc potřebným ve své farnosti nebo prostřednictvím Charity Olomouc.

Informace: Mgr. Terezie Táborská | +420 739 344 037

Použití výtěžku předchozích ročníků