Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Prodejna u Samaritána posouvá hranice svých možností. Díky společnosti Eyelevel

Olomouc, Praha - Dobročinný obchůdek u Samaritána dostane zbrusu novou tvář. Spolupráce s globální společností Eyelevel otevřela nové horizonty fungování stávající prodejny Charity Olomouc na Wurmově 11. Prozatím stále více sběrné místo a sklad než obchod se v průběhu půlroku změní na netradiční prodejnu s originálními kousky výrobků z chráněných dílen, ale i vybraných kousků zboží z druhé ruky. Návštěvníkům tak poskytne nejen vybraný sortiment, ale i platformu dalších činností a možností.

Společné prohlášení českých humanitárních organizací k Světovému humanitárnímu dni

Loni bylo ve válkách výbušnými zbraněmi zabito nebo zraněno přes 32 000 lidí. I válka má svoje pravidla a české neziskové organizace vyzývají k jejich dodržování. Světový humanitární den se letos ponese ve znamení hesla #NotATarget.

Kontejner pro Haiti je téměř plný. Zbývají sportovní a školní potřeby

Velké překvapení přichystali Arcidiecézní charitě Olomouc dárci z celého Česka. Kontejner pro Haiti naplnili svou štědrostí za necelé dva měsíce. Uvnitř zbývá místo pouze na sportovní a školní pomůcky pro děti.  Materiální sbírka měla být původně ukončena 30. září...

Změny, které přinesla novela cizineckého zákona

V červenci 2017 prezident Miloš Zeman podepsal novelu zákona o pobytu cizinců, proti které se ohradily nejen organizace pracující s migranty v České republice, ale také Hospodářská komora, Svaz průmyslu a dopravy a někteří senátoři a poslanci. Přesto, že Senát novelu vetoval, poslanci novelu na konci června přehlasovali.

Na zdraví Haiti 2017: Přípitek uzdraví chudé Haiťany

Připít si sklenkou kohoutkové vody a zaplatit za ni libovolnou částku. Tak málo stačí k uzdravení, v některých případech i k záchraně života. Do dvacítky vybraných kaváren a restaurací v Hranicích, Olomouci, Svitavách a Zábřehu míří v srpnu kampaň Na zdraví Haiti. Výtěžek se sbírky pomůže zaplatit zdravotní prohlídky i ošetření obyvatel odříznuté oblasti Baie de Henne. Vesnice leží na severozápadě těžce zkoušené země – Haiti. Sbírku pořádá Arcidiecézní charita Olomouc.

Kontejner pro Haiti v novém video spotu

Látky, šicí stroje, míče, koloběžky, lopaty, berle, obvazy, židličky, moskytiéry, knížky… Až 14 tun toho všeho spolkne kontejner Arcidiecézní charity Olomouc. Ta jej spolu s českými dárci plní potřebnými věcmi, které vyšle letos na podzim do Karibiku. Cílem je těžce zkoušená země – Haiti.

Sbírku přibližuje zbrusu nový video spot – Kontejner pro Haiti

A ještě více o sbírce se dočtete na www.haiti.cz

Arcidiecézní charita Olomouc přivítala kolegy ze slovenské Charity

Olomouc – Caritas – milosrdná láska, pomoc potřebným ve své zemi i za jejími hranicemi, zaměření na Haiti a Ukrajinu. To mají společného Arcidiecézní charita Olomouc (ACHO) a Slovenská katolická charita (SKCH). Ve čtvrtek 20. července se sešli jejich humanitární pracovníci v sídle Charity v Olomouci, aby probrali možnosti spolupráce.

Domácí hospicová péče funguje spolehlivě už přes 20 let a není třeba za ni připlácet

V posledních dnech se v tisku i na internetu (např. aktuálně.cz, Hospodářské noviny) dočítá česká veřejnost o špatně nastavených podmínkách financování hospicové péče poskytované v domácím prostředí a o nemožnosti doprovázet umírajícího pacienta více než 30 dní. „Rádi bychom uvedli věci na pravou míru. Domácí hospicová péče je poskytovaná už přes 20 let, a to Charitou Česká republika. Navíc je hrazena z veřejného zdravotního pojištění a žádné časové lhůty ji neomezují,“ vysvětluje Ludmila Kučerová, koordinátorka zdravotních aktivit Charity ČR.

Brňany opět po roce rozveselují deštníky na České. Letos v italských barvách

Dvě stě padesát deštníků se opět po roce pohupuje nad hlavami procházejících Brňanů na České u Svoboďáku. Projekt, který odstartovala loni DRFG Nadace, měl mimořádný úspěch. Na jeho konci byla dražba pro Diecézní charitu Brno, ani letos tomu nebude jinak.

Povodňový zpravodaj 20 let poté přitahuje spoustu čtenářů

Olomouc - „Přišli jsme si pro povodňový zpravodaj. A nedáte mi ještě další výtisk, pro sousedku – víte?“ Paní děkuje a ukládá oba výtisky do tašky. Vyprovázíme ji do dvora a tam už čeká další čtenář. Dveře od Arcidiecézní charity Olomouc se od pondělního rána netrhly. V ten den odpoledne totiž měli do ulic Olomouce vyrazit kameloti a rozdávat kolemjdoucím speciál 20 let poté, který obsahuje články a fotografie vydávané v prvních dnech záplav roku 1997. Charita tímto způsobem připomněla záplavy na Moravě – katastrofu, jakou Česká republika dosud nepamatuje.