Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Olomouc hostila dvě desítky duchovních z Německa. Zavítali i na Charitu

Olomouc – Na pozvání olomouckého magistrátu navštívilo v prvních červencových dnech moravskou metropoli 21 farářů a farářek luterské evangelické církve z Nördlingenu a okolí. Německý Nördlingen je partnerským městem hanácké metropole a patří mezi města s největším počtem obyvatel původem z Olomouce. Charita duchovním představila svoji činnost na území olomouckého děkanátu. Největší zájem vzbudila problematika bezdomovectví.

Dobrodruhá přijala arcibiskupské požehnání a výzvu šířit dobro

Charita Olomouc otevřela novou dobročinnou prodejnu Dobrodruhá. Slavnostní akce se zúčastnilo na sedmdesát návštěvníků, kteří zároveň využili zahájení provozu obchodu k prvnímu nákupu. Při příležitosti slavnostního otevření požehnal arcibiskup Jan Graubner všem pracovníkům, klientům, účastníkům i všem zákazníkům, kteří novou prodejnu ve Wurmově ulici v budoucnu navštíví a společně s pracovníky a klienty tak vytvoří její příběh…

Nová charitní prodejna Dobrodruhá v České televizi

Charita Olomouc otevírá nový dobročinný obchod na pomoc lidem ocitajícím se v tíživé situaci. Uplatnění zde najdou prostřednictvím sociálně terapeutické dílny a nácviku činností souvisejících s obchodem jak lidé bez domova, tak lidé s duševním onemocněním. Jaká pozitiva přináší nový projekt obchodu Dobrodruhá například panu Daliborovi a co bude znamenat pro příští rozvoj služeb Charity Olomouc na ČT1 v Událostech v regionech

Na Wurmově ulici v Olomouci startuje nová prodejna DOBRODRUHÁ

Olomouc – Charita Olomouc zve do nové netradiční prodejny se zajímavým sortimentem v originálně upravených prostorách bývalé kavárny Betreky na Wurmově 5. Nový charitní obchod zároveň vytvoří prostor pro pracovní rehabilitace lidí v nepříznivé sociální situaci. Prodejnu navrhla a v rámci sponzorského daru i vybavila globální společnost EYELEVEL. Slavnostní otevření a požehnání prodejny se uskuteční v úterý 19. června v 16:00 hodin.

Zkvalitňování a příprava nových služeb i přehled celoročních aktivit. Výroční zpráva 2017

Výsledky hospodaření za uplynulé účetní období, naplnění stanovených cílů jednotlivých služeb i předznamenání nových vyhlídek a proměn organizace, která je povolána katolickou církví, aby odpovídala na potřeby lidí ocitajících se v nouzi, představila ve své výroční zprávě Charita Olomouc. To vše doplněno fotografiemi z charitních akcí a příběhy lidí, kteří díky fungujícím službám nalezli v tíživém období v Charitě pomoc i útočiště.

Konference Dobrá praxe v sociálních službách zhodnotí profesní růst

Charita Česká republika, největší nestátní poskytovatel sociálních a zdravotních služeb, pořádá ve čtvrtek 7. června 2018 odbornou konferenci pro sociální pracovníky s názvem Dobrá praxe v sociálních službách. Konference se uskuteční v Paláci Charitas na Karlově náměstí v Praze 1 od 9:30 hodin.

Noc kostelů 2018. Do katedrály zavítalo na tři tisíce návštěvníků

Olomouc – Novogotická olomoucká dominanta zvaná též dóm sv. Václava přilákala v pátek na 3324 účastníků. Charita Olomouc představila při příležitosti celorepublikové akce Noci kostelů služby, které poskytuje na území olomouckého děkanátu již čtvrtstoletí.

Noc kostelů: charitní kaple přilákala přes pět stovek návštěvníků

Olomouc – Pět set osmnáct lidí navštívilo v pátek 25. května večer kapli Božího milosrdenství. Ta se nachází ve dvoře Arcidiecézní charity Olomouc. O Noci kostelů Charita vystavila uvnitř kaple fotografie a příběhy lidí, kteří museli opustit své domovy kvůli pronásledování či válce.

Dluhová poradna získala akreditaci v oblasti oddlužení

Olomouc – Oddlužovací metoda novely insolvenčního zákona z ledna tohoto roku navrhuje výrazné zlepšení postavení dlužníků a věřitelů. S účinností od 1. července smí zároveň podle novely sepsat a podat návrh na oddlužení pouze advokáti, notáři, insolvenční správci, dlužníci s právnickým nebo ekonomickým vzděláním a akreditované osoby. Dluhové poradně Charity Olomouc byla udělena akreditace pro poskytování služeb v oblasti oddlužení.

Holkám a klukům z nízkoprahových klubů držíme palce, aby se dostali na vysněnou školu

V pátek 27. dubna přijdou do středních škol výsledky přijímacích zkoušek a nejpozději příští středu tak budou výsledky znát i ti, co chtějí na školách studovat. Držíme palce všem holkám a klukům, aby se dostali na tu, co chtějí. S přípravou pomáhali také v charitních nízkoprahových zařízeních po celé republice. Klubů je 69 a pravidelně je navštěvuje skoro devět a půl tisíce dětí a dospívajících.

Tříkrálová sbírka 2018