Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Dluhová poradna získala akreditaci v oblasti oddlužení

Olomouc – Oddlužovací metoda novely insolvenčního zákona z ledna tohoto roku navrhuje výrazné zlepšení postavení dlužníků a věřitelů. S účinností od 1. července smí zároveň podle novely sepsat a podat návrh na oddlužení pouze advokáti, notáři, insolvenční správci, dlužníci s právnickým nebo ekonomickým vzděláním a akreditované osoby. Dluhové poradně Charity Olomouc byla udělena akreditace pro poskytování služeb v oblasti oddlužení.

Holkám a klukům z nízkoprahových klubů držíme palce, aby se dostali na vysněnou školu

V pátek 27. dubna přijdou do středních škol výsledky přijímacích zkoušek a nejpozději příští středu tak budou výsledky znát i ti, co chtějí na školách studovat. Držíme palce všem holkám a klukům, aby se dostali na tu, co chtějí. S přípravou pomáhali také v charitních nízkoprahových zařízeních po celé republice. Klubů je 69 a pravidelně je navštěvuje skoro devět a půl tisíce dětí a dospívajících.

Dluhová problematika nejen na Charitě

Ve čtvrtek 12. dubna proběhl na Charitě Olomouc Dluhový workshop s hlavní přednášejícía Mgr. Blankou Netopilovovou, advokátní koncipientkou z advokátní kanceláře JUDr. Lenky Vidovičové. Jeho cílem bylo předeším seznámení účastníků s novelou Insolvenčního zákona.

Děravá síť poslední záchrany: změny Zákona o hmotné nouzi ubírají těm nejchudším

Změny systému pomoci v hmotné nouzi, prosazené v průběhu roku 2017, přinesly trpké ovoce. Podle zkušeností odborníků Charity Česká republika, pracujících dlouhodobě s lidmi v nouzi, způsobují nedávné novely zákona těm nejchudším zbytečné potíže a jejich složitou materiální a bytovou situaci ještě zhoršují

Lidé mohou 15. dubna v kostelích přispět na pomoc obyvatelům Sýrie

Věřící z Čech, Moravy a Slezska mohou o 3. velikonoční neděli (15. 4.) přispět na pomoc lidem ve válkou zmítané Sýrii. Peníze z této celonárodní kostelní sbírky využije Charita Česká republika na spolufinancování projektu Pomoc nejzranitelnějším v Damašku, který na místě zajišťují Sestry Dobrého pastýře (GSS) pracující pod záštitou katolické církve. Sestry se snaží pomáhat lidem v Sýrii, zmítané ozbrojeným konfliktem, aby nemuseli ze své země zcela odejít.

Velikonoční přání 2018

"Když bylo po sobotě, Marie Magdalská, Jakubova matka Marie a Salome nakoupily vonné oleje, aby šly Ježíše pomazat. Záhy zrána první den v týdnu přišly k hrobu, když právě vycházelo slunce." Mk 16, 1-7

Galerie U Tří králů přivítala na pět stovek účastníků

Olomouc – Téměř pět stovek účastníků se sešlo v sobotu 17. března na akci Den pro malé i velké krále v Olomouci. Akce se stala již každoročním tradičním poděkováním všem tříkrálovým dobrovolníkům Charity Olomouc za obětavost a nasazení v Tříkrálové sbírce. Po mši svaté v klášterním kostele Neposkvrněného početí Panny Marie následovalo předání cen vítězům výtvarné soutěže v prostorách kina Metropol, tombola pro děti se vstupenkami na nejrůznější zábavné i sportovní akce a výstava vítězných děl v galerii „U Tří králů“ v dominikánském klášteře.

Sláva těm, kdo staví mosty mezi lidmi

Dnes je Světový den sociální práce, který nám dává příležitost vyzdvihnout sociální práci jako plnohodnotnou profesi a upozornit na její celospolečenský význam. Apelujeme na to, aby byla práce všech zaměstnanců v sociálních službách řádně doceněna. Svátek vyhlašuje Mezinárodní federace sociálních pracovníků (IFSW) od roku 1983 a každoročně připadá na třetí úterý v měsíci březnu. Letošním tématem je stejně jako vloni "podpora komunit a udržitelnosti životního prostředí".

Charita zvládla tuhou zimu. Noclehárny byly denně plné

Olomouc – Koncem letošní zimy zasáhly Česko třeskuté mrazy. Mezi nejohroženější skupinu obyvatel patří v zimním období právě lidé žijící na ulici. Hrozí jim podchlazení organismu, omrzliny i smrt. Právě jim poskytla Charita útočiště nejen v podobě nocleháren, ale i možnosti přespání v místnosti nízkoprahového denního centra. Zimní provoz zahájilo středisko Samaritán s příchodem chladného počasí již 23. listopadu a potrvá až do 15. března.

Do tříkrálové soutěže zaslalo své obrázky přes tisíc dětí

Záplava Kašparů, Melicharů a Baltazarů se minulý týden objevila na biskupské kurii. Probíhalo zde totiž vyhodnocení dětské výtvarné soutěže „Nakresli Tři krále“. Vybraná díla budou vystavena při „Dni pro malé i velké krále“, který se uskuteční v sobotu 17. března 2018 v olomouckém dominikánském klášteře.

Tříkrálová sbírka 2018