Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Stejný rytmus srdce, stejný koloběh života. To byla jubilejní dvacátá Romská pouť

Svatý Kopeček u Olomouce – Prostranství u baziliky Navštívení Panny Marie se již tradičně jednu zářijovou sobotu mění v Romskou pouť. Letošní rok se akce pořádaná Charitou Olomouc konala už podvacáté. Významné výročí si nenechalo ujít téměř sedm set návštěvníků. Mši sloužil ostravsko-opavský pomocný biskup Martin David, který vážil cestu až z Říma, římskokatolický kněz a ředitel českobudějovického diecézního centra mládeže Vojtěch Vágai, kterého spojuje s poutí i jeho romský původ, mši koncelebroval. Podle jeho slov v Česku nejsou romští duchovní téměř žádní.

Výlet přinesl klientům radost i setkání s rodinou

V úterý 11. září zorganizovali pracovníci střediska sv. Alžběty výlet pro klienty zdravotní a pečovatelské služby. Cílem cesty byl Svatý Kopeček u Olomouce, kam se mnozí z nich, vzhledem ke svému věku a zdravotnímu stavu, už dlouhé roky nedostali. Hlavním bodem programu výletu byla návštěva baziliky Navštívení Panny Marie a společné slavení mše svaté. Následovala komentovaná prohlídka baziliky s průvodkyní, která účastníky výletu provedla historií a architekturou poutního místa.

Romská pouť 2018

20. výročí ojedinělé duchovně kulturní akce nejen Romy, ale pro všechny, kteří se zajímají o romskou kulturu, zvyky a tradice.

Místo: Svatý Kopeček u Olomouce
Termín: 15. 9. 2018, 10:00

Výtěžek z akce pro Haiti v prodejně Dobrodruhá pomůže uspořádat zdravotní kemp

Olomouc – Zakoupené originální motivy exotických krajin vyobrazených haitskými malíři, ručně vyráběné šperky z ryze přírodních materiálů a mnohé další výrobky přinesly dvojnásobnou radost zákazníkům prodejny Dobrodruhá, kteří jejich zakoupením zároveň podpořili projekty Arcidiecézní charity Olomouc (ACHO) na Haiti. Akce Dobrodruhá pro Haiti vynesla díky zájmu zákazníků prodejny Dobrodruhá částku 7 325 korun, která poputuje spolu s výtěžkem kampaně Na zdraví Haiti na zajištění zdravotní péče pro chudé obyvatele v odlehlých oblastech na severozápadě Haiti.

Týden pro duševní zdraví 2018

Charita Olomouc srdečně zve zájemce z řad veřejnosti k účasti na informačních a kulturních akcích, které proběhnou ve čtvrtek 13. září 2018 v rámci osvětových Týdnů pro duševní zdraví.

Místo: Olomouc
Termín: 13. 9. 2018 — 4. 10. 2018

Lidé myslí na Haiťany v odříznutých oblastech. Připíjeli jim na zdraví a ušetřili přes  25 000 Kč

Hranice, Olomouc, Svitavy, Zábřeh – Dívka s hnisající špatně ošetřenou ránou na ruce, chlapec s osm měsíců trvajícím zápalem plic nebo srdeční vady objevené u malých dětí. Například tyto případy řešili v posledních třech letech přímo na Haiti pracovníci Arcidiecézní charity Olomouc. Díky kampani Na zdraví Haiti bylo dosud v odlehlých oblastech karibského státu ošetřeno kolem devíti set potřebných, v drtivé většině dětí. Letos k nim přibydou další. Srpnová akce Charity vynesla díky podnikům a jejich hostům v Olomouci, Svitavách, Zábřehu a Hranicích 18 291 korun. Poprvé se zapojila i olomoucká Dobrodruhá, ve které zákazníci nakupovali haitské zboží a tím přispěli dalšími 7 325 korunami.

Na jubilejní 20. ročník Romské poutě míří stovky poutníků z Česka a ze Slovenska

Olomouc – Poutní místo na Svatém Kopečku u Olomouce přivítá v sobotu 15. září Romy ze všech koutů České republiky i ze Slovenska. Po slavnostní mši svaté v bazilice Navštívení Panny Marie zazní v ambitech strhující rytmy romských melodií v podání populárních slovenských romských kapel. Charita Olomouc srdečně zve na výroční Romskou pouť nejen všechny Romy, ale i všechny zájemce o romskou kulturu z řad veřejnosti.

Kaufland v Olomouci pořádá vlastní potravinovou sbírku pro Charitu

Olomouc – Společnost Kaufland rozšiřuje aktivity na podporu charitativní činnosti a pomoci potřebným. Ve spolupráci s Českou federací potravinových bank uspořádá v sobotu 8. září 2018 od 8 do 18 hodin ve všech prodejnách po celé České republice K-potravinovou sbírku na pomoc lidem ocitajícím se v nouzi. V Olomouci podpoří prodejna Kaufland v součinnosti s Potravinovou bankou Olomouckého kraje Charitu Olomouc.

Výstava obrazů klientů, výtvarná dílna, koncert kapely Naděje

Olomouc – Charita Olomouc srdečně zve zájemce z řad veřejnosti k účasti na informačních a kulturních akcích, které proběhnou ve čtvrtek 13. září 2018 v rámci osvětových Týdnů pro duševní zdraví. Smyslem je informovat veřejnost o problematice duševně nemocných, mentální hygieně jako prevenci psychických onemocnění a zároveň přispět ke zlepšení postoje k duševně nemocným, a tím k větší toleranci ve společnosti.

Tříkrálová sbírka 2018