Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Prodejna u Samaritána posouvá hranice svých možností. Díky společnosti Eyelevel

Olomouc, Praha - Dobročinný obchůdek u Samaritána dostane zbrusu novou tvář. Spolupráce s globální společností Eyelevel otevřela nové horizonty fungování stávající prodejny Charity Olomouc na Wurmově 11. Prozatím stále více sběrné místo a sklad než obchod se v průběhu půlroku změní na netradiční prodejnu s originálními kousky výrobků z chráněných dílen, ale i vybraných kousků zboží z druhé ruky. Návštěvníkům tak poskytne nejen vybraný sortiment, ale i platformu dalších činností a možností.

Společné prohlášení českých humanitárních organizací k Světovému humanitárnímu dni

Loni bylo ve válkách výbušnými zbraněmi zabito nebo zraněno přes 32 000 lidí. I válka má svoje pravidla a české neziskové organizace vyzývají k jejich dodržování. Světový humanitární den se letos ponese ve znamení hesla #NotATarget.

Kontejner pro Haiti je téměř plný. Zbývají sportovní a školní potřeby

Velké překvapení přichystali Arcidiecézní charitě Olomouc dárci z celého Česka. Kontejner pro Haiti naplnili svou štědrostí za necelé dva měsíce. Uvnitř zbývá místo pouze na sportovní a školní pomůcky pro děti.  Materiální sbírka měla být původně ukončena 30. září...

Změny, které přinesla novela cizineckého zákona

V červenci 2017 prezident Miloš Zeman podepsal novelu zákona o pobytu cizinců, proti které se ohradily nejen organizace pracující s migranty v České republice, ale také Hospodářská komora, Svaz průmyslu a dopravy a někteří senátoři a poslanci. Přesto, že Senát novelu vetoval, poslanci novelu na konci června přehlasovali.

Na zdraví Haiti 2017: Přípitek uzdraví chudé Haiťany

Připít si sklenkou kohoutkové vody a zaplatit za ni libovolnou částku. Tak málo stačí k uzdravení, v některých případech i k záchraně života. Do dvacítky vybraných kaváren a restaurací v Hranicích, Olomouci, Svitavách a Zábřehu míří v srpnu kampaň Na zdraví Haiti. Výtěžek se sbírky pomůže zaplatit zdravotní prohlídky i ošetření obyvatel odříznuté oblasti Baie de Henne. Vesnice leží na severozápadě těžce zkoušené země – Haiti. Sbírku pořádá Arcidiecézní charita Olomouc.

Kontejner pro Haiti v novém video spotu

Látky, šicí stroje, míče, koloběžky, lopaty, berle, obvazy, židličky, moskytiéry, knížky… Až 14 tun toho všeho spolkne kontejner Arcidiecézní charity Olomouc. Ta jej spolu s českými dárci plní potřebnými věcmi, které vyšle letos na podzim do Karibiku. Cílem je těžce zkoušená země – Haiti.

Sbírku přibližuje zbrusu nový video spot – Kontejner pro Haiti

A ještě více o sbírce se dočtete na www.haiti.cz

Arcidiecézní charita Olomouc přivítala kolegy ze slovenské Charity

Olomouc – Caritas – milosrdná láska, pomoc potřebným ve své zemi i za jejími hranicemi, zaměření na Haiti a Ukrajinu. To mají společného Arcidiecézní charita Olomouc (ACHO) a Slovenská katolická charita (SKCH). Ve čtvrtek 20. července se sešli jejich humanitární pracovníci v sídle Charity v Olomouci, aby probrali možnosti spolupráce.

Domácí hospicová péče funguje spolehlivě už přes 20 let a není třeba za ni připlácet

V posledních dnech se v tisku i na internetu (např. aktuálně.cz, Hospodářské noviny) dočítá česká veřejnost o špatně nastavených podmínkách financování hospicové péče poskytované v domácím prostředí a o nemožnosti doprovázet umírajícího pacienta více než 30 dní. „Rádi bychom uvedli věci na pravou míru. Domácí hospicová péče je poskytovaná už přes 20 let, a to Charitou Česká republika. Navíc je hrazena z veřejného zdravotního pojištění a žádné časové lhůty ji neomezují,“ vysvětluje Ludmila Kučerová, koordinátorka zdravotních aktivit Charity ČR.

Brňany opět po roce rozveselují deštníky na České. Letos v italských barvách

Dvě stě padesát deštníků se opět po roce pohupuje nad hlavami procházejících Brňanů na České u Svoboďáku. Projekt, který odstartovala loni DRFG Nadace, měl mimořádný úspěch. Na jeho konci byla dražba pro Diecézní charitu Brno, ani letos tomu nebude jinak.