Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Charita Olomouc poděkovala tříkrálovým dobrovolníkům za nasazení a obětavost

Plný kostel tříkrálových koledníků, kino, výstava, dárečky, pohoštění, tombola a k tomu všemu příjemná a milá atmosféra. To vše zažily v sobotu 18. března na již tradiční akci Den pro malé a velké krále čtyři stovky dětí z olomouckého děkanátu. Odevšad zaznívala slova: „Děkujeme, příště do toho jdeme zas, i když to bylo letos náročné, díky za tuto akci, krásný film a super ceny!“ Na přípravě sobotní akce se kromě organizátorů a pracovníků podílelo i 27 dobrovolníků...

Dobře odvedená sociální práce nemá být vidět

V úterý 21. března si připomenáme Světový den sociální práce. Všem, kdo se starají o druhé a vytvářejí tak lidštější prostředí, poděkoval k tomuto světovému dni kardinál Dominik Duka. S charitní koordinátorkou Ivou Kuchyňkovou jsme hovořili o tom, k čemu jsou dobří průvodci lidí v nouzi, co všechno musí zvládnout a jak se jim u nás daří.

Den pro malé a velké krále 2017

Den pro malé a velké krále se uskuteční v sobotu 18. března. Na programu je nejen společné setkání všech koledníků a dobrovolníků Charity Olomouc, kteří se zapojili do Tříkrálového koledování v olomouckém děkanátu, ale i bohatá nabídka kulturního a sportovního vyžití.

Místo: Olomouc
Termín: 18. 3. 2017, 09:00

Charita ČR bude v Iráku blíže potřebným, zakládá zde vlastní pobočku

V prosinci loňského roku a v lednu toho letošního se Charitě ČR podařilo rozdat 800 balíčků humanitární pomoci v těsné blízkosti mosulské bojové linie, a to ve spolupráci s polskou organizací Polska Akcja Humanitarna a iráckou RNVDO. Nyní v Iráku Charita ČR zřizuje vlastní pracoviště.

Daniel Gabčo - Barvy jara

Srdečně zveme na prodejní výstavu obrazů "barvy jara" od 16. března v kavárně Betreka. Plátna jsou malovaná kombinovanou technikou - akryl, olej, sprej.

Místo: Olomouc
Termín: 16. 3. 2017 — 12. 4. 2017

Pro lidi bez domova se sníženou soběstačností

OLOMOUC - V Olomouckém kraji chybí služba pro nemocné lidi bez zázemí, kteří jsou odkázáni na pomoc druhých. Jedná se o lidi se zdravotním postižením, kteří například v důsledku amputace přišli o nohu nebo jsou v rekonvalescenci po nemoci či úrazu, i o lidi nalézající se v hraniční situaci v důsledku psychických omezení, duševních onemocnění a závislostí. V nejbližších letech plánuje Charita Olomouc přesun části stávajících služeb do nově získaných prostor v Olomouci – Řepčíně. Uvolněné místo ve Wurmově ulici tak bude do budoucna sloužit lidem bez domova se sníženou soběstačností.

Válka v Sýrii trvá 6 let a miliony dětí neznají život v míru

Už 6 let trvá válečný konflikt v Sýrii, který ve středu 15. března vstoupí do dalšího roku. Situace v zemi se stále zhoršuje. 13,5 milionu Syřanů potřebuje nutně humanitární pomoc, 5 milionů lidí muselo opustit zemi a víc než 2 miliony syrských dětí nemohou chodit do školy a vzdělávat se. Za každým číslem smutných statistik se skrývá konkrétní dítě, žena nebo muž. České humanitární organizace společně přinášejí příběhy několika lidí, se kterými se jejich pracovníci setkali při doručování pomoci.

Den pro malé a velké krále 2017 – Aquapark

Rezervace vstupenek do Aquaparku pro koledníky Tříkrálové sbírky 2017 již není možná, kapacita je naplněna.

Jak řídit dobrovolníky při katastrofě. To probírají Charity v Bangkoku

Bangkok - Jak řídit dobrovolníky po zemětřesení, povodni či jiné mimořádné události. V tom se vzdělávají  pracovníci Charit asijského kontinentu v rámci dvouletého projektu euro-asijského partnerství, který si klade za cíl zlepšit schopnosti reagovat na humanitární krize (PEACH). Tréninku se v těchto dnech v Bangkoku účastní také Šárka Zápotocká z Charity ČR a Martin Zamazal z Arcidiecézní charity Olomouc.

TKS 2017