Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Teplé zázemí nočního centra a štědrovečerní nadílka pro lidi bez domova

Olomouc – Zájem o přespání v noclehárnách Charity Olomouc převyšuje v zimním období nabídku volných lůžek. Středisko Samaritán otevřelo v nízkoprahovém denním centru noční provoz. S blížícími se vánočními svátky zároveň probíhají přípravy na Štědrý den. Charita zve každoročně ke štědrovečerní večeři na tři stovky lidí bez domova. V denním centru se večeře účastní kolem 220 lidí žijících na ulici, pro dalších asi 60 lidí v azylových domech je kromě večeře připraven i štědrovečerní program. Charita počítá s přípravou až 315 porcí řízků a bramborového salátu.

Vánoční prodej výrobků Domu sv. Vincence

Srdečně Vás zveme na Vánoční trhy v Olomouci. I letos nabízíme možnost zakoupit keramiku, nádobí, šperky a další výrobky klientů Domu sv. Vincence a podpořit tak služby Charity Olomouc pro lidi s duševním onemocněním.

Místo: Olomouc, Horní náměstí
Termín: 12. 12. 2017 — 14. 12. 2017

"Andílci" poletovali, zdravotní sestry a pečovatelky zpívaly

Netradiční zážitek připravily svým klientům pracovnice střediska sv. Alžběty Charity Olomouc. S přípravou programu na Mikulášskou besídku si totiž vystačily samy. Nacvičily koledy, vyrobily dárky, připravily občerstvení a na závěr přivedly své vlastní ratolesti přestrojené za anděly a čerty. Nikdo netušil, že mezigenerační setkání bude tak obrovskou vzpruhou pro všechny zúčastněné…

Vánoční balíčky zamíří na Ukrajinu k 341 chudým dětem. Nejmladšímu je 1 rok

Olomouc – I letos udělají čeští dárci radost chudým dětem na Ukrajině. Jejich Vánoční balíčky převeze Arcidiecézní charita Olomouc (ACHO) na Ukrajinu v úterý 12. prosince. Dárcům se podařilo nastřádat balíčky pro 341 dětí, což je o 37 více než loni. Nakládání balíčků začne v pondělí 11. prosince v 8.15 hodin přímo v sídle Charity na adrese Křížkovského 6.

Charita: Nikdo nesmí na ulici zmrznout!

Nastupující mrazivé počasí znamená pro lidi bez domova ohrožení života. Víc než jindy proto hledají útočiště v denních centrech a azylových domech. Charita s tím počítá a rozšiřuje své kapacity. Zavedla mimořádná opatření, jako jsou „teplé židle“ či vyhřívané buňky. Kromě krátkodobého útulku a okamžité nabídky teplého jídla lidem na okraji nabízíme také pomoc s tím, jak se dostat z kolotoče dluhů a odrazit se ode dna.

Na Svatém Kopečku vznikne nový domov pro nemocné a opuštěné

Olomouc, Svatý Kopeček - Charita Olomouc děkuje sestrám premonstrátkám za poskytnutý prostor pro novou službu Domova sv. Anežky na Svatém Kopečku u Olomouce. Domov bude sloužit chudým lidem, kteří jsou v důsledku špatného zdravotního stavu odkázáni na pomoc druhých. Provoz dvou propojených služeb, azylového domu a pečovatelské služby, zahájí středisko Samaritán v prostorách zařízení už od 1. února 2018.

Benefiční prodej adventních věnců

Podpořte s námi potřebné lidi ve Vaší farnosti formou přímé pomoci nebo také misijní sirotčinec Verbist Care Center v mongolském Ulánbátaru. Sirotkům věnujeme část výtěžku benefiční akce adventních věnců.

Místo: Olomoucký děkanát
Termín: 3. 12. 2017, 09:00

Příprava materiálu, pečetění pokladniček. Charita chystá osmnácté tříkrálové koledování

Olomouc – Pracovníci a dobrovolníci Charity Olomouc se v těchto dnech nezastaví. Probíhá příprava jedné z největších dobrovolnických akcí ve prospěch potřebných v České republice, která v lednu oslaví již osmnácté narozeniny. Do jednotlivých obcí a farností olomouckého děkanátu je před tříkrálovým koledováním třeba přichystat, rozdělit a rozvést potřebný sbírkový materiál. Tříkrálová sbírka 2018 se uskuteční tradičně v první polovině ledna.

Nakládání Kontejneru pro Haiti začíná. Pojedou v něm i čtyři tatrovky

Olomouc Čtyři tatrovky zaparkují mezi humanitární pomocí v Kontejneru pro Haiti, který Arcidiecézní charita Olomouc (ACHO) v těchto dnech vypravuje do Karibiku. Plastové hračky potěší malé děti ze severozápadní části země, kde ACHO už dlouhá léta pomáhá. Nakládání čtyřicetistopého kontejneru začne tento čtvrtek dopoledne v charitním skladu v olomoucké Holici. Sklolaminátové desky pro stavbu přístřeší, 28 šicích strojů, vybavení pro šicí dílnu, nářadí, oblečení, zdravotní a školní pomůcky či školní lavice a židle a sportovní potřeby pro děti doplují na Haiti během ledna 2018.