Prodejna u Samaritána pomáhá lidem na Haiti

OLOMOUC - Centrum materiální pomoci Charity Olomouc (CMP) pomůže naplnit kontejner pro Haiti. Díky širokému sortimentu darů v obchůdku u Samaritána poskytne do sbírky pro Haiti šlapací šicí stroje a školní pomůcky pro děti. Současně se obrací na veřejnost s prosbou o zapojení do sbírky a srdečně zve do svých netradičních prostor na Wurmově 11. Návštěvníci tak mohou přispět věcmi, které už nepotřebují, prohlédnout si zboží v obchůdku a zároveň si udělat radost koupí něčeho potřebného sobě či svým blízkým.

Obchůdek u Samaritána se stal druhým sběrným místem sbírky materiální pomoci pro Haiti v Olomouci. „V současné chvíli se u nás nachází několik šlapacích strojů, které uvítají zejména haitské ženy. Mohou se naučit krejčovskému řemeslu a získat snadněji práci,“ přiblížila Barbora Cigánková, koordinátorka CMP. Do kontejneru pro Haiti tak poputují nejen šicí stroje, ale i další zboží obchůdku, jako jsou například školní aktovky, dětské stolní hry, letní obuv a mnohé další. Zákazníci, kteří chtějí přispět do sbírky pro Haiti, mohou na prodejnu nosit vybavení pro krejčovskou dílnu od nejzákladnějších šicích potřeb, jako jsou například látky, nůžky, nitě, dále školní pomůcky, ale i sportovní potřeby, či knihy ve francouzském jazyce.

Lidé plní prodejnu již po dva roky originálním vybavením od oblečení přes domácí elektrospotřebiče až po nábytek. „Máme i skutečné kousky pro fajnšmekry, jako je například růžový porcelán, broušené sklo, retro křesla, obrazy a mnohé další zajímavosti. Mezi oblečením se najdou i kousky od známých módních značek, jako je Mango, Orsay či Desigual,“ vypočítává Barbora Cigánková. Otevírací doba prodejny u Samaritána je od pondělí do čtvrtka vždy od 12.00 až 17.00 hodin.

Koupí zboží z druhé ruky zákazníci zároveň přispívají na chod obchůdku, který provozuje sociální šatník pro lidi v nouzi. „Rozvoj charitativní části centra je pro nás prioritní. Prodejní část však vnímáme jako podpůrnou činnost, kterou chceme do budoucna nadále rozvíjet. Obchůdek u Samaritána nabízí zboží nejen všem, kteří hledají něco originálního, tzv. „věc s příběhem“, ale i těm, kteří jen chtějí dát věcem druhou šanci a být šetrní k přírodě,“ vysvětluje Barbora Cigánková. Nabízené zboží zaujme příchozí rovněž svojí nízkou cenou.

Sbírku pro Haiti vyhlásila Arcidiecézní charita Olomouc 14. června 2017. Zákazníci obchůdku u Samaritána tak mají možnost podpořit společně dvě věci: přinést přebytečné věci, které poslouží lidem v nejchudší zemi západní polokoule, a současně tak přispět k rozvoji Centra materiální pomoci pro potřebné.

Kontakt:
i-kjEKr7~9BBRYSSjbtjeN4sIgxy.YsVVt%, DiS. - koordinátor, Centrum materiální pomoci | +420 731 646 902

Odkazy:
Centrum materiální pomoci Charity Olomouc
Pravidelná nabídka zajímavých kousků z prodejny u Samaritána
Kontejner pro Haiti - ACHO

Krejčovství je pro Haiťany jedním možných prostředků obživy Pro haitské školáky je třeba ušít uniformy. Pro děti knihy českých autorů ve francouzštině.

TKS 2017