Na Wurmově ulici v Olomouci startuje nová prodejna DOBRODRUHÁ

Olomouc – Charita Olomouc zve do nové netradiční prodejny se zajímavým sortimentem v originálně upravených prostorách bývalé kavárny Betreky na Wurmově 5. Nový charitní obchod zároveň vytvoří prostor pro pracovní rehabilitace lidí v nepříznivé sociální situaci. Prodejnu navrhla a v rámci sponzorského daru i vybavila globální společnost EYELEVEL. Slavnostní otevření a požehnání prodejny se uskuteční v úterý 19. června v 16:00 hodin.

Projekt obchodu DOBRODRUHÁ se zaměřuje na podporu životního prostředí a pomoc lidem ocitajícím se v nouzi prostřednictvím prodeje zboží z chráněných dílen, výrobků z recyklovaných materiálů a zboží z druhé ruky. Sortiment je tvořen vybranými kousky oblečení, módními doplňky, knihami, porcelánem, keramikou, dekoracemi, hračkami i materiálem pro výtvarné tvoření nejrůznějšího druhu. Realizaci obchodu převzala firma EYELEVEL, která vybavuje prodejny pro nejzvučnější značky světa, mezi které patří například NIKE, CALVIN KLEIN, STARBUCKS a další.

„Dobrodruhá neznamená jen nadšení pro krásné, kvalitní a originální věci s vlastním příběhem, ale především příležitost zapojit se do dobré věci a poskytnout tak lidem i věcem druhou šanci. To vše s ohledem na kvalitu a životní prostředí,“ přiblížila Barbora Cigánková, koordinátorka Centra materiální pomoci Charity Olomouc. Hlavním kritériem obchůdku je kromě výdělečnosti vytvoření prostoru pro zapojení klientů služeb Charity Olomouc za účelem nácviku profesních dovedností spojených s činností obchodu v sociálně terapeutické dílně pro lidi s duševním onemocněním.

V den slavnostního otevření se návštěvníci mohou těšit na módní přehlídku pod vedením Barbory Zuberové, hudební vystoupení skupiny Blue Apple a zároveň využít příležitosti prvního nákupu originálního sortimentu prodejny. Olomoucký arcibiskup Jan Graubner požehná novému místu a všem, kdo budou v charitní prodejně pracovat nebo do ní přicházet.

EYELEVEL je globální společností původem z České republiky, která nyní spolupracuje s těmi nejzvučnějšími značkami světa, jako jsou NIKE, ADIDAS, VANS, THE NORTH FACE, CALVIN KLEIN a další. Navrhuje, vyrábí a zařizuje značkové prodejny, ve kterých kombinuje skvělý design s moderními a unikátními technologiemi. Přední celosvětové značky svěřují realizaci svých konceptů společnosti EYELEVEL a jejím lidem hlavně pro jejich schopnosti doručit výsledek nad rámec jejich očekávání. Na každém kontinentu najdete obchody navržené a vybavené českým EYELEVELEM.

Kontakty:
Barbora Cigánková - koordinátor centra materiální pomoci | +420 731 646 902