Kaufland v Olomouci pořádá vlastní potravinovou sbírku pro Charitu

Olomouc – Společnost Kaufland rozšiřuje aktivity na podporu charitativní činnosti a pomoci potřebným. Ve spolupráci s Českou federací potravinových bank uspořádá v sobotu 8. září 2018 od 8 do 18 hodin ve všech prodejnách po celé České republice K-potravinovou sbírku na pomoc lidem ocitajícím se v nouzi. V Olomouci podpoří prodejna Kaufland v součinnosti s Potravinovou bankou Olomouckého kraje Charitu Olomouc.

„Jsme rádi, že řetězce vyvíjejí vlastní aktivitu a samy hledají možnosti, jak pomoci potřebným. Získáním potravin a drogistického zboží tak budeme moci podpořit rodiny i jednotlivce v nouzi. Zvláště příhodné je načasování sbírky na měsíc září, kdy děti nastupují do školy. Potravinové a drogistické zboží pomůže vícečetným rodinám v krizi, které mají v tuto dobu mnoho výdajů,“ upřesnila Barbora Cigánková, koordinátorka Centra materiální pomoci. Zákazníci prodejny Kaufland tak budou mít příležitost přidat do svého nákupního košíku něco navíc pro potřebné a po zaplacení u pokladny odevzdat svůj dar dobrovolníkům Charity Olomouc.

Do pomoci K-potravinové sbírky se v Charitě zapojilo celkem 12 dobrovolníků, kteří se v sobotu v prodejně vystřídají ve dvou směnách.

Tříkrálová sbírka 2018