Charita Olomouc poděkovala tříkrálovým dobrovolníkům za nasazení a obětavost

Plný kostel tříkrálových koledníků, kino, výstava, dárečky, pohoštění, tombola a k tomu všemu příjemná a milá atmosféra. To vše zažily v sobotu 18. března na již tradiční akci Den pro malé a velké krále čtyři stovky dětí z olomouckého děkanátu. Odevšad zaznívala slova: „Děkujeme, příště do toho jdeme zas, i když to bylo letos náročné, díky za tuto akci, krásný film a super ceny!“ Na přípravě sobotní akce se kromě organizátorů a pracovníků podílelo i 27 dobrovolníků...

Den pro tříkrálové koledníky byl zahájen společnou mší svatou v kostele Neposkvrněného početí panny Marie v klášteře u dominikánů, poté následovala projekce filmu „Hledá se Dory“ v nedalekém kině Metropol. Ředitelka Charity Olomouc Ludmila Gottwaldová poděkovala všem zúčastněným dobrovolníkům a organizátorům Tříkrálové sbírky za osobní nasazení a odvahu při koledování: „Letos to bylo díky počasí obzvláště náročné. I přes tuhé lednové mrazy však dobrovolníci z řad dětí, dospělých, ale i seniorů a celých rodin vykoledovali na pomoc potřebným krásnou částku 1 437 034 Kč."

Děti měly obrovskou radost především z volných vstupenek na nejrůznější zábavné i sportovní akce. „Díky sponzorům jsme mohli dětem rozdat vstupenky do Laser arény, Krokodýlka Olomouc, Vlastivědného muzea a Cirkusu Berousek. Sponzoři darovali kromě volných vstupenek i věcné ceny,“ uvedla organizátorka akce Alžběta Kučerová. Mezi další hlavní sponzory Dne pro malé a velké krále patří zejména Kino Metropol, pekařství Ptačník v Chomoutově, Aquapark Olomouc, Centrum zdraví Bohuňovice, Centrum pro katechezi, ZOO Olomouc a Karmelitánské nakladatelství.

Sobotní poděkování Charity Olomouc tříkrálovým koledníkům pomohlo uskutečnit a zorganizovat celkem 27 dobrovolníků. Pracovali na přípravě galerie všech šedesáti výtvarných dílek v klášteře dominikánů i odměn pro mladé umělce. Každý, kdo přispěl do galerie „U Tří králů“, byl po zásluze odměněn věcnou pozorností. "Pro naše malé výtvarníky jsme díky sponzorům mohli připravit drobné dárky, jako jsou hračky, fixy, pastelky, pro mladší i starší školáky pak především knihy," přiblížila pastorační asistentka Daniela Pazderová. Tříkrálové výtvarné práce koledníků budou k nahlédnutí v Křížové chodbě dominikánského kláštera až do konce března.

V průběhu pátečního dne se 17 dobrovolníků podílelo na přípravě 530 obložených baget, pletýnek i bulek pro zúčastněné. „Měli jsme obavu, zda se takové množství vejde do dvou velikých lednic v denním centru střediska Samaritán, kde měly počkat do druhého dne,“ sdělila Milada Malíšková, koordinátorka dobrovolnictví Charity Olomouc. Sobotní program realizovalo spolu s charitními pracovníky též 10 dobrovolných parťáků. Všem patří velké poděkování za ochotu, plné nasazení, skvělou spolupráci, a především otevřené srdce pro druhé.

Fotogalerie: Den pro malé a velké krále

TKS 2017